Хіти тижня. "Сюрприз" Кремля на травневі? У центральній рекреаційній зоні Києві знайшли схрон зі зброєю (фото)

З Труханового острова, якщо діяти за сценарієм Савченко, можна обстріляти будівлю МЗС, ряд державних установ та культових місць стародавнього Києва - Княжу Гору, Михайлівський собор, Софію Київську, Андріївсьу церкву та узвіз, Поділ...

Фото: ФБ

Біля берегів столичного Труханового острова ввечері у неділю, 29 квітня 2018 року, було виявлено схрон зі зброєю і вибухівкою Про це у Facebook написав народний депутат від Радикальної партії, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігор Мосійчук, повідомляють Патріоти України.

Політик перерахував виявлені небезпечні предмети:

"Під водою, щільно загорнуті у поліетилен, були складені не багато, не мало:

- магазин до автомату Калашнікова - 5 шт
- саморобний глушник до автомату Калашнікова - 1 шт
- тротил 5 пакунків по 200 гр кожний
- постріл гранатометний ВОГ-25 - 10 шт
- гранати Ф1 - 2 шт
- РГД5 - 2 шт
- запал - 4 шт

Крім цього патрони:

- калібру 5.45 - 971 шт
- калібру 7,62х39 - 212 шт
калібру 7,62х54 - 302 шт
- калібру 5.6 - 100 шт
- калібру 9 - 12 шт".

За словами Мосійчука, схованка була випадково виявлена киянином, що із металошукачем прочісував берег в пошуках загублених прикрас.

Згідно наведених даних, схованку було облаштовано нещодавно: "Сховано у воді, а враховуючи розлив Дніпра, то сховано не давно і не на довго".

На думку депутата, аби попередити подібні випадки слід на офіційному рівні впровадити програму протидії терористичній загрозі.

"Цей випадок - чергове підтвердження того, що на начебто мирній території, також іде війна. Страшно уявити скільки смертей і горя могло бути. Скільки ще таких схованок по всій країні, і для чого ці бойові запаси - лишається тільки здогадуватись. Можливо вчора завдяки щасливому випадку, громадянській пильності та роботі правоохоронців вдалось запобігти страшному теракту чи ряду замовних вбивств. Проте для того, щоб убезпечити українців потрібна постійна, системна робота: запровадження державної програми протидії терористичній загрозі. Час нарешті розгортати активну роботу в цьому напрямку. Зволікання коштує надто дорого", - наголосив нардеп.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...