Хіти тижня. Скільки коштує жити в Іспанії: Емігрантка розповіла, скільки треба витрачати щомісячно з дитиною і без

Українка Анна проживає зараз у місті Мурсія на південному сході Іспанії. Вона поділилася своїм досвідом проживання в Іспанії, для того, щоби люди не думали, що там усе легко.

м. Мурсія, ІспаніяДля тих, хто мешкає сам та має власне житло, на проживання в Іспанії вистачає €900 в місяць. З дитиною сума зростає до €1200-€1300. Про це розповідає українка Анна, яка проживає зараз у місті Мурсія на південному сході Іспанії. Працює майстринею з манікюру та педикюру, надає різноманітні косметичні послуги іспанцям та українцям, пише видання "То є Львів", передають Патріоти України.

"Середня заробітна плата – десь близько 800 євро. Та у зв'язку з економічною кризою хорошу роботу знайти дуже важко, а без документів взагалі на межі фантастики. Без офіційного дозволу на роботу максимум, на що можна претендувати, – це прибирання або робота доглядальниці 24 години на добу з одним вихідним, якщо поталанить. Оплата такої праці – 700 євро. Це я кажу для того, щоби люди не думали, що тут усе легко. На державну роботу можуть претендувати лише ті особи, які мають громадянство Іспанії, звісно, така робота дає більше соціальних гарантій і вищу зарплатню".

Вартість житла залежить від місця розташування. Якщо район престижний, ціна однокімнатних апартаментів – від €90 до €500 тис.

"Нерухомість у "циганському" районі – від 35 до 70 тисяч. Але там не дуже комфортно, це місця, де живуть цигани або марокканці, тут продають наркотики і направду дуже небезпечно. Іспанці тримаються від таких місць подалі і називають їх "баріо де хітано" або "баріо маргіналес" (barrios marginales або barrios de gitanos). Поліція робить постійні рейди, та жителі таких районів все одно примудряються продавати, - каже Анна. - Оренда квартири стартує від 450 євро, комунальні платежі оплачуються окремо – від 150 євро. Машину в Іспанії можна купити від 2-х тисяч євро і вище. Орієнтовна вартість пального: А-95 – 1,36 євро, А-98 – 1,48 євро, дизпаливо – 1,30 євро. Проїзд в автобусі по місту – 1,15 євро, у ближні села – 1,85".

За словами українки, відносно зарплат харчуватись в країні не дорого.

"Фрукти та овочі доступні протягом цілого року. Банани – 80 євроцентів, помідори – від 0,80 до 1,50 євро, огірки – 1 євро, цибуля, персики – по 50 євроцентів, манго та авокадо – 1,50 євро. Це ціна за кілограм на ринку, а в супермаркетах дорожче на 40-50 євроцентів. Тушка курки – 5 євро, фарш – 5 євро, свинина – від 5 євро за кілограм. Вартість ковбасних виробів – від 1 євро за 100 гр. Молоко – 80 євроцентів за літр, олія оливкова – 3 євро, кава мелена – від 1 до 6 євро. Морепродукти – від 2-х до 20 євро".

Джерело: То є Львів

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...