Хіти тижня. Скрепи неспроможні: Росія не зможе відродити Ту-160, - National Interest

Росія націлилася на відновлення виробництва стратегічних бомбардувальників Ту-160. Однак, попри те, що перший літак вже в процесі побудови, навряд чи Москва зможе розгорнути його повномасштабне серійне виробництво, повідомляють Патріоти України з посиланням на National Interest.

“Без сумніву, серійне виробництво почнеться у найближчому майбутньому”, - пообіцяв заступник міністра оборони РФ Олексій Криворучко. “Ми почекаємо до першого польоту, завершення експериментальної розробки і після цього буде зроблене рішення щодо серійних поставок”, - додав він.

Ту-160 – це найбільший, найпотужніший і найдорожчий бомбардувальник в арсеналі Росії. Подібний за розмірами на американський B-1 Lancer(схожість насправді може виявитися зовсім не випадковою), російський літак має складну історію.

Ту-160 – надзвуковий бомбардувальний зі змінною стрілоподібністю крил. Він став однією з останніх радянських розробок часів Холодної війни. Кремль взяв його на озброєння в 1987 році. Всього СРСР збудував близько двох десятків таких бомбардувальників. І чимало з них опинилися в руках України після розпаду радянської імперії. Щоправда, Київ віддав деякі з них Росії, а інші демонтував. Тож тепер у російської армії є 16 Ту-160.

Найновіша модифікація літака – це Ту-160М2. І реальним втіленням цієї моделі стануть оновлені старі бомбардувальники, а також обіцяні два нові. Щоправда, в березні 2018 року заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов сказав, що Ту-160М2 – це абсолютно новий літак у порівнянні з оригінальною моделлю.

“Ми збираємося закупити цілий флот нових стратегічних бомбардувальників найновішої моделі, а також оновити старі літаки. Від оригінальної розробки лишиться лише фюзеляж. А все бортове радіотехнічне обладнання і двигуни будуть замінені”, - сказав Борисов. Він також додав, що Ту-160М2 буде мати технологію “стелс” через “спеціальне покриття”.

Також пускові ракетні установки на його борту будуть оновлені. Серійне виробництво нової моделі бомбардувальника, за його словами, почнеться в 2030-х роках. Попри те, що Ту-160 схожий на B-1, він збудований на основі абсолютно іншої концепції. Американський літак був призначений для проникнення на радянську територію на низьких висотах, що дозволило б йому подолати радянську систему ППО.

У свою чергу, Ту-160 озброєний ракетами дальнього польоту. Він також може запускати зі свого борту крилаті ракети з ядерними боєголовками. Таким чином, він може лишатися на далекій відстані від ворожих систем захисту.Читайте також National Interest назвала п’ять автоматів Росії найгіршими в історії Проблема з відродженням Ту-160 в 21 столітті полягає не так в самій конструкції літака, як у можливостях російських заводів і конструкторських бюро.

Як це часто буває, щойно виробництво якогось виду зброї припиняється, деталі і виробничий досвід теж втрачається назавжди. Виробництво оригінального Ту-160 припинилося в 1992 році. “Всі деталі розробки, конструкції й інженерні знання лишаються лише на папері. У оборонній промисловості РФ просто немає робочої сили, яка розбирається в Ту-160”, - пояснив аналітик JamestownFoundationМаксим Старчак.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.