Хіти тижня. Слідкуйте за руками: Які захворювання можна визначити за станом верхніх кінцівок

Медики розповіли про симптоми хвороб, які можна визначити за станом рук, долонь і нігтів.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Руки, долоні й нігті можуть розповісти про стан здоров'я людини більше, ніж вона сама знає, зазначають Патріоти України з посиланням на «Країну здоров’я». Лікарі також оглядають кінцівки своїх пацієнтів, щоб підтвердити точність поставленого діагнозу.

Медики розповіли про симптоми хвороб, які можна визначити за станом рук. Якщо долоні й пальці пітніють, то це можна пояснити високою температурою повітря, а також хвилюванням. У випадку, якщо людина не знаходить таких причин, то це може бути гіпергідроз, який необхідно лікувати.

Холодні долоні, які мають синюватий відтінок можуть свідчити про численні збої в роботі центральної нервової системи. Це також може бути симптомом порушення кровообігу, тому звернутися до лікаря бажано швидше.

Якщо людина вживає багато солоного та малу кількість води, то про набряклість рук і пальців не варто хвилюватися. Проте це не можна назвати нормальним явищем. Якщо ж фактори спричинення цього відсутні, тоді набряклість може бути викликана збоєм в роботі нирок, а також захворюваннями серцево-судинної системи.

Блакитний відтінок нігтьових пластин свідчить про нестачу заліза в крові і залізодефіцитну анемію. Людина також може помітити й інші симптоми – бліда шкіра, хронічна втома, сонливість, поганий апетит.

Люди з постійно тремтячими пальцями можуть бути нервово та фізично перенапружені. Також це може свідчити про дефіцит вітамінів Е і групи В - В1, В6, В12. Таким людям необхідно звернутися до терапевта.
Опублікував: Інна Мартинчук

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...