Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...
Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...