Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе , цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
З 1 листопада 2025 року Польща запроваджує суттєві зміни щодо умов проживання для українських біженців, які перебувають у центрах колективного розміщення. Програма безоплатного житла та харчування, що діяла понад три роки, буде поступово згорнута, пере...
Родина початково відмовляла юнака від поспіху у цьому питанні. Однак молодому патріоту було з кого брати приклад. Адже його батько сам проміняв політику та успішну журналістку кар'єру на важке армійське життя. 18-річний Михайло, син журналістки Марічки...