Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе , цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
78-річна прихильниця компʼютерними іграми отримала в подарунок ігровий ноутбук, благодійником став розробник компʼютерних ігор. Історію жінки розповіло медіа Суспільне Донбас, передають Патріоти України. Жінка стала геймеркою 17 років тому, коли її ону...
У Полтавській області поліцейський збив на смерть двох 17-річних сестер, які йшли узбіччям дороги. Про це повідомив Офіс генерального прокурора у понеділок, 1 грудня, передають Патріоти України. Увечері 30 листопада у місті Карлівка правоохоронець за к...