Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
Поліцейські затримали гостя столиці, який із ножем нападав на перехожих у центрі Подолу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на поліцію Києва. За даними правоохоронців, фігурант нещодавно приїхав до Києва, оселився у хостелі, та під час в...
Український співак Олександр Пономарьов заперечив слова Юрія Горбунова про те, що він нібито одружився втретє з дівчиною, якою будує стосунки вже понад десять років. Про це він сказав у коментарі ТСН, передають Патріоти України. «Офіційно я поки не одр...