Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
Лохвицький районний суд Полтавської області ухвалив рішення в провадженні по справі №2/538/55/25 та зобов'язав українця доплатити за газ 179,7 тис. грн. Після перевірки працівники "Полтавагаз" знайшли газопровід, який в обхід лічильника під землею йде ...
В Україні дітям без обов'язкових щеплень можуть заборонити відвідувати школи й дитячі садки, а людей, які хворіють на інфекційні хвороби, можуть законодавчо зобов'язати виконувати всі вимоги лікарів. Про це йдеться в положеннях законопроєкту №13367 "Пр...