Хіти тижня. Смачна вечеря! Як приготувати картопляні деруни (рецепт)

Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.

Картопляні деруни – інгредієнти:

  • 500 г картоплі,
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 1 ст. ложка олії,
  • мелений кориандр за смаком,
  • мелений чорний перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Картопляні деруни – покроковий рецепт приготування:

  1. Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
  2. Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
  3. На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
  4. Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
  5. Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
Джерело: lady.tochka.net

Дива трапляються: Ноутбук врятував чоловіка... від бандитської кулі

четвер, 9 жовтень 2025, 11:32

У Бразилії громадянин Китаю дивом вижив завдяки ноутбуку, що лежав у рюкзаку. Про це повідомляє видання Mothership, передають Патріоти України. Інцидент стався у місті Сан-Паулу. Китаєць, збирався їхати до аеропорту після робочого відрядження. У нього ...

Знайшли управу: Українці змушують банки "віддавати" вкрадені шахраями гроші

четвер, 9 жовтень 2025, 11:21

В Україні нерідко фіксуються випадки шахрайських списань з банківських карток. Втрати ж часом сягають десятків і сотень тисяч гривень. І хоча непоодинокими є випадки, коли крадіжка відбувається не з вини клієнта, часто банки відмовляються визнавати сво...