Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
У четвер, 18 вересня, американець Теренс Кроуфорд відібрав в українця Олександра Усика лідерство в рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією ESPN. Про це повідомляє ESPN, передають Патріоти України. У новому рейтингу ...
Православ'я не забороняє вірянам однієї статі цілувати одне одного в губи, щоки і плечі, якщо традиції дозволяють такі привітання. Про це 18 вересня заявив виданню "Абзац" клірик Іваново-Вознесенської єпархії Російської православної церкви ієромонах Ма...