Хіти тижня. Соцмережі вибухнули обуренням через орден "За мужність" для скандальної соратниці Яценюка

Президент України Петро Порошенко нагородив народного депутата Тетяну Чорновол орденом "За мужність" III ступеня.

Тетяна Чорновол

Як говориться в указі глави держави, разом з іншими українками нардеп нагороджена з нагоди Міжнародного жіночого дня, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

У мережі різко відреагували на нагороду для Чорновол і запустили флешмоб з хештегом "Таня поверни орден".

"Для тих, хто не в курсі. У нас нагородна система побудована таким чином, що навіть саму мало значущу за рангом медаль, навіть для супер-бойових хлопців, спокійно відбиває кадрові органи з формулюванням" недостатньо подвигів ". А тут - орден. Депутату . Під час війни. Фактично бойовий орден, який дається за особисту мужність і героїзм, аналог радянської Червоної Зірки. Навіть орден Богдана Хмельницького не є показником особистої мужності, а є радше командирським орденом. і я б промовчав, якби її нагородили орденом княгині Ольги , наприме . Або навіть За заслуги. Я б зрозумів. Але тут... ", - написав користувач Нічний Сталкер в Facebook.

"З Чорновіл то ладно, як то зрозуміло її щастя. У мене питання до Президента. Він реально вважає що надходить в цьому випадку правильно? Або це довірені особи так,, удружили,,? Скільки читаю людей знають, домогтися Подання на відзнаку, місія майже нездійсненна. А тут...на тобі", - пише Ольга Гончаренко.

"Це просто треш... Знівелювали нагороду УПА... Як могли... Треба вводити відзнаки нові, які пропонує Герольдмейстер... Це розмежує це неподобство", - пише військовий Олександр Кириченко.

Цією державною нагородою відзначають військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб. Нагороду вручають за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю. Орден вручають і в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...