Хіти тижня. Спадок екс-регіоналки: Що залишила по собі скандальна нардепка-українофоб (фото)

5 серпня торік в ДТП загинула колишня нардеп 36-річна Ірина Бережна. Її автівка в'їхала у стовп між селами Маслениця та Поседар'є у Хорватії. Екс-регіоналка та водій загинули одразу. Донька депутатки, 8-річна Даніелла майже не постраждала.

Ірина БережнаІрину Бережну знали як авторку антиукраїнських публікацій у соцмережах. Активно виступала проти декомунізації назв вулиць і міст, проти ідей Революції гідності та української влади вцілому. Голосувала за закон "Ківалова-Колісніченка", що суттєво розширював використання регіональних мов. Наказ Мінкультури про обов'язковий дубляж фільмів українською мовою назвала "колосальним правовим нігілізмом". Виступала у російських пропагандистських телепередачах, передають Патріоти України.

"Україна стрімко перетворюється в терористичну державу "УкроІГІЛ", де просто зносяться пам'ятники історії, влаштовується продуктова, транспортна, енергетична блокада. Саме такий сценарій планувався під час державного перевороту", – сказала Бережна в ефірі "Вечора з Володимиром Соловйовим".

За життя дружила з відомими телеведучими та співачками. Серед її подруг - Ольга Фреймут, Вєра Брежнєва, Світлана Лобода та Ані Лорак. Для доньки останньої Бережна стала хрещеною матір'ю.

Загинула моя подруга, Іра Бережна. не вірю. Вона була надзвичайним другом. Давайте вимкнемо політику, а увімкнемо серце", - написала Фреймут у соцмережі. Вона прийшла особисто попрощатися із депутаткою.

Однодумці та опоненти Бережної активно відреагували на її загибель. "Красива і розумна молода жінка. Її присутність на екранах тішила око, але коли вона починала говорити, враження нітрохи не змінювалося. Це була жінка і політик, яка дуже потрібна була б новій країні, яка рано чи пізно виникне на руїнах колишньої України", – сказав Олександр Козаків, так званий "радник ватажка" "ДНР".

"Безумовно, танцювати на кістках огидно. Але смерть Ірини Бережної, на мій погляд, розкрила набагато глибшу проблему. А саме – відповідність способу життя політика його переконанням і його публічної позиції. Ірина загинула в ЄС, на критиці якого вона будувала свою політичну кар'єру", – написав у Facebook мер Дніпра Борис Філатов.

Після загибелі в автокатастрофі Бережну поховали у весільній сукні. Вона не була заміжня

Про особисте життя Бережної майже невідомо. Була незаміжня, сама виховувала доньку. Батьківство приписувають підприємцю Борису Фуксману - одному із засновників каналу "1+1". Він теж був присутній на похороні екс-регіоналки. Планував удочерити Даніеллу та забрати у Німеччину.

2009 року отримала звання "Людина року", у 2011 стала Заслуженим юристом України.

Найгостріші вислови Ірини Бережної:

"Дивне уявлення патріотизму по-українськи – розвалити власну країну, знищити економіку, вбити 10 тисяч українців, дискримінувати мирних громадян, які проживають на Донбасі, щоб заощадивши 35 євро, звалити в Європу"

"Сьогодні чергова річниця "звірячого побиття анижедетей". Хочу нагади вам, як стійко і мужньо хлопці з "Беркуту" виконували свої зобов'язання та захищали країну від озброєних радикалів"

"Сьогодні у всіх майданних "патріотів" професійне свято - День дурня"

"Безвіз підписали, щоб українці за кордоном могли посидіти Вконтактє та Однокласниках"

"Директор інституту імені Альцгеймера Вятрович"

"Пишаюся, що була піонеркою. І донечка з великим задоволенням носить форму і знає, що бути піонером - значить дотримуватися певного кодексу гідності та моралі"

Ірина Бережна похрестила Софію - доньку Ані Лорак
Опублікував: Олег Устименко

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...