Хіти тижня. Стане звичним: Українців попередили про небезпечне стихійне лихо

Найближчими роками для України, а особливо для її півдня, стане звичним таке руйнівне стихійне лихо, як смерчі. Причиною цього є часті різкі перепади температури, пояснила доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова, повідомляють Патріоти України.

"Для України нерідкісним явищем стануть смерчі. За будь-якого перепаду температур - від тепла до холоду і навпаки - обов'язково будуть утворюватися штормові явища. Для південних регіонів це дуже характерно. Треба бути готовим до цього, бо така кліматична дійсність зберігатиметься у наступні роки", - заявила вона.

За словами Мартазінової, останнім часом в Україні спостерігаються температурні рекорди - утримування температури на одному рівні протягом одного-двох тижнів.

"За своїм температурним режимом дуже відзначилися 2010, 2015 роки. У 2015 році було дуже сухо і жарко, багато врожаю від цього загинуло. Це був дуже аномальний рік. Але погодні умови цих років тепер виявляються в окремі дні кожного року. Наприклад, цього року дуже аномальними були березень, квітень і травень", - розповіла метеоролог.

Мартазінова наголосила, що останнім часом в Україні посилюється погодна екстремальність за різними характеристиками: за опадами, температурою, вітром.

"Але різні регіони підпорядковуються різним екстремальним явищам. На сході - велика посуха, в західній Україні можуть бути зливи", - уточнила вона.

Джерело: Укрінформ

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...