Хіти тижня. "Стільки і будеш отримувати в старості": Як пенсіонерка "розвела" телефонного шахрая

Назвавшись працівником одного з ведучих державних банків шахрай налякав пенсіонерку тим, що з її рахунку начебто хтось намагався зняти гроші.

В Сумах 69-річна жінка одурила афериста під виглядом банківського працівника, сказавши йому коди доступу до своєї картки, з якої попередньо зняла всі гроші. Про це повідомляє прес-служба поліції Сумської області, передають Патріоти України.

На мобільний літньої сумчанки надійшло смс-повідомлення про начебто блокування банком її картки. Аби уточнити інформацію, вона зателефонувала за вказаним в електронному листі номером. Однак з перших же слів розмови вона зрозуміла, що спілкується з шахраями.

Назвавшись працівником одного з ведучих державних банків шахрай налякав пенсіонерку тим, що з її рахунку начебто хтось намагався зняти гроші, тож служба безпеки заблокувала картку. А щоб відновити доступ, йому нібито потрібно негайно знати всі коди до картки пенсіонерки.

«Жінка, котра буквально напередодні зняла з рахунку всю пенсію, і достеменно знаючи, що термін дії картки ось-ось закінчиться, а тому все одно документ потрібно буде міняти, спокійно повідомила всю запитувану інформацію, після чого «банкір» поклав трубку», - розповіли у поліції.

Однак за кілька хвилин шахрай знову зателефонував пенсіонерці із запитанням, яка ж сума зберігається на рахунку клієнтки. На що пенсіонерка вже відкрито розсміялась і відповіла: «Саме стільки, скільки ти заробляєш чесним шляхом, і будеш отримувати в старості». Після чого заблокувала картку, аби нею зловмисники не змогли скористатися в інших цілях.

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...

Тису перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...