Хіти тижня. Страшна трагедія: 7 дітей з однієї сім'ї втратили ноги через вибух боєприпасу (фото)

Родину в Джалалабаді спіткала біда.

Дітям ампутували ноги, пошкоджені вибухом. Фото: NYTЧетверо людей загинули, а 7 - залишилися без ніг в результаті вибуху снаряда в Джалалабаді, Афганістан, повідомляють Патріоти України з посиланням на NYT.

29 квітня після бою талібів і афганських солдатів одинадцять членів сім'ї Мірза Гюль, 10 з яких діти, знайшли незнайомий предмет за будинком. Двоє з малюків підняли його, і 16-річний Джаліл зрозумів, що це небезпечно: він спробував вирвати ракету, але в сутичці вона впала і вибухнула.

До ночі четверо були мертві, в тому числі Джаліл, який намагався врятувати їх всіх. Сім залишилися в живих - троє братів і четверо їх двоюрідних братів - втратили ногу або навіть обидві.

Протягом наступних двох днів лікарі в Нангархарській районної лікарні в Джалалабаді цілодобово працювали, намагаючись відновити пошкоджені кінцівки, а потім ампутували їх, виявивши, що їх не можна врятувати.

"Я хотів плакати, - сказав начальник ортопедичної служби доктор Сайед Білал Мяхель, який відповідав за операційну. - У нас тут багато ампутацій, але це були діти і все з однієї родини".


Опублікував: Інна Мартинчук

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...