Хіти тижня. Страуси наступають: Арабатську стрілку "захопили" птахи з Африки

Теплий пісок на Арабатській стрілці виявився ідеальним не тільки для того, щоб на ньому засмагали численні курортники. Ще він ідеально підійшов... для висиджування страусиних яєць, повідомляють Патріоти України.

Африканських страусів у місцевому сафарі-парку розводять вже років десять, однак перші яйця у "батьків" забирали і закладали їх в інкубатор з контрольованою температурою, де і з'являлися на світ пташенята.

Однак цього літа директор сафарі-парку Олексій Гетта в порядку експерименту вилучати страусині яйця з трьох гнізд у піску не став - пташині пари стали по черзі їх насиджувати. І все вийшло, як в дикій природі африканських саван: з яєць вилупилися вже п'ять пташенят. Вони активно бігають за батьками, а ті нікого з людей до пташенят не підпускають.

Зате натхненні вдалим експериментом працівники сафарі-парку сподіваються за сезон в природних умовах збільшити тутешнє поголів'я африканських страусів вдвічі - з двадцяти до сорока птахів.

Просторий вольєр площею до половини гектара це дозволяє. А "надлишки" страусів пізніше можна буде обміняти в інших розплідниках і зоопарках на представників тих видів тварин і пернатих, яких у колекції сафарі-парку на Арабатській стрілці поки немає.

Джерело: kherson.net.ua

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...