Хіти тижня. Субсидії доведеться повернути: У Кабміні приготували неприємний "сюприз" для українців

Повернуть гроші ті, хто помилився в декларації про доходи як мінімум на 170 грн.

Ілюстрація. Фото: ВЛАСНО

В той же час в урядовій постанові перераховані випадки, коли доведеться повернути навіть витрачену субсидію. Це стосується сімей, які приховали реальні доходи, повідомляють Патріоти України з посиланням на znaj.ua.

Перерахунок заощаджених субсидій буде відбуватися автоматично. Власні кошти за комунальні знижки повинні повернути ті, хто обдурив органи соцзахисту. Згідно з чинною постановою, повертати гроші доведеться, якщо помилився в декларації про доходи як мінімум на 170 грн., якщо соціальний інспектор під час обстеження матеріально-побутових умов життя знайшов порушення.

Українці з субсидією платять за комунальні послуги фіксований відсоток від власного доходу. Невикористану субсидію можуть перенести на наступний місяць, за підсумками сезону – списати. Ця система не стимулює економити. Наприклад, у Кіровоградській області споживачі з субсидіями спалили газу в два рази більше, ніж без них.

Кабмін в цьому році вперше прийняв рішення про врахування при призначенні знижки майнового стану. Без субсидії залишаться ті, хто володіє новим автомобілем або живе у великому будинку/квартирі. Наступним кроком буде значне скорочення нормативів.

Новий закон про комуналку пустить українців по світу. Таку думку висловив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, коментуючи вступ в силу з 10 червня цього року закону України «Про житлово-комунальні послуги», який буде посилювати відповідальність за наявність боргів по «комуналці».

«Все набагато складніше і сумніше. Головна проблема полягає в тому, що монополіст прописаний як такий, який завжди правий, а споживач – не правий. І йому ніде захистити свої інтереси щодо тарифів або їх якості. Але це окрема велика тема. А оскільки законопроект поки не готовий, його прийняття будуть відтягувати. Те, що за борги буде зніматися субсидія – так це ж не норма законопроекту. Відповідну норму «спустили» з Кабміну», – зазначив він.

Опублікував: Інна Мартинчук

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...