Хіти тижня. "Сусіди": Українські заробітчанки стали героїнями плакатів у Польщі (фото)

У столиці Польщі до 11 листопада триватиме інформаційна кампанія про українських заробітчанок. Плакати на міських рекламних конструкціях показують робітниць з України на фоні портрета Лесі Українки з 200-гривневої купюри.

Кампанія є частиною виставки "Сусіди", що триває у Варшаві в рамках 10 урбаністичного фестивалю "Варшава в будові", передають Патріоти України.

Героїні плакатів працюють звичайною медсестрою, офіціанткою, прибиральницею, працівницею на птахофабриці, у сфері фаст-фуду та на плантації сезонних ягід.

На кожному плакаті є напис: "Я українка", а знизу "Ці жінки заслуговують гідної оплати праці і гідного ставлення до себе". А портрет Лесі Українки для фону обрали тому, що письменниця "стояла на стороні людей праці" та закликала їх об'єднуватися в боротьбі за свої інтереси.

"Плакати "Я українка" мають на меті звернути увагу на жінок-заробітчанок та їхню працю. Ця робота вважається непрестижною, натомість забезпечує базові потреби", – розповідала авторка ідеї Оксана Брюховецька.

Художні портрети українських заробітчанок для плакатів намалювали Оксана Брюховецька, Ксенія Гнилицька, Валентина Петрова, Давид Чічкан.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...