Хіти тижня. Сутана індульгенцію від Карного кодексу не дає: ​ГПУ розпочала розслідування страшних погроз митрополита Московського патріархату

Парафії біжать до ПЦУ, вже перевалило на четверту сотню, погрози не допомагають.

Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон

9 лютого в Житомирській єпархії Православної церкви України повідомили, що священикам, які перейшли у ПЦУ, надходять смс із погрозами від ієрарха Російської православної церкви в Україні митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона. У прокуратурі Житомирської області заявили, що такі дії порушують право громадян на віросповідання, зазначають Патріоти України.



11 лютого прокуратура Житомирської області розпочала розслідування за фактом чинення тиску на священиків, які перейшли у Православну церкву України. Про це 12 лютого повідомили у прес-службі відомства.



Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України.



9 лютого в Житомирській єпархії ПЦУ повідомили, що священикам, які перейшли у ПЦУ, надходять смс із погрозами від ієрарха Російської православної церкви в Україні митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона. Зокрема, він попереджає священиків про те, що у громадах, які перейшли від нього, перебуватимуть російські священики і люди, які "можуть допомогти покаятися". У прокуратурі заявили, що такі дії порушують право громадян на віросповідання.



5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вручив митрополиту Київському та всієї України Епіфанію у Стамбулі. 3 лютого відбулася інтронізація Епіфанія.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...