Хіти тижня. Свято наближається: Як приготувати смачну великодню випічку (фото)

Традиційні і альтернативні варіанти приготування пасхальної здоби в домашніх умовах.

Радіо МАКСИМУМ пропонує читачам декілька рецептів, як приготувати смачну паску вдома, передають Патріоти України.

Великодня паска з родзинками: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 8 яєць
  • 10 г ванільного цукру
  • 250 г цукру
  • 600 г борошна
  • пакетик сухих дріжджів, родзинки, сіль

Для глазурі:

  • білки 2 яєць
  • 150 г цукру
  • лимонний сік
  • 2/3 склянки води

Як приготувати:

Нагрійте молоко до кімнатної температури, додайте пів столової ложки цукру, дріжджі та 100 г борошна. Добре перемішайте, накрийте і поставте в тепле місце, щоб опара збільшилася. Білки відокремте від жовтків і приберіть в холодильник. Жовтки збийте з цукром і ваніліном. Родзинки замочіть на кілька годин у холодній воді, потім промийте, обсушіть і присипте борошном. Масло розтопіть і почекайте, щоб воно охололо. Додайте в опару збиті жовтки, масло, всипте дрібку солі. Поступово додаючи борошно, вимішуйте тісто, поки воно не почне відставати від рук і стінок миски. Охолоджені білки збийте в піну і додайте до тіста разом з борошном. Перемішайте.

Готове тісто накрийте і поставте в тепле місце, його об'єм повинен збільшитися в два рази. Підготовлені родзинки додайте в тісто і залиште на кілька хвилин. Змастіть рослинною олією форми для паски. Заповніть їх на третину тістом і дайте йому піднятися. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин. Для глазурі поставте воду на слабкий вогонь, додайте цукор і лимонний сік. Варіть до стану густого сиропу. Білки збийте в міцну піну. Змастіть готові паски, прикрасивши їх кондитерською присипкою.

Великодня паска в хлібопічці: традиційний рецепт

Інгредієнти:

  • Молоко домашнє 250 мл
  • Борошно пшеничне 650 г
  • Яйця домашні 2 шт.
  • Цукор 160 г
  • Масло вершкове розтоплене 180 г
  • Родзинки 120 г
  • Коньяк 50 г
  • Сіль 1, 5 ч. л.

Дріжджі швидкорозчинні 2 ч. л.

Як приготувати:

Залити коньяком родзинки і залишити на 30 хвилин. Викласти їх на паперовий рушник, просушити і обваляти в борошні. Зайве борошно прибрати. В окремому посуді збити яйця. Додати до них розтоплене тепле вершкове масло, цукор, сіль і тепле молоко. Перемішати і перелити в ємність хлібопічки.

Додати просіяне борошно, зробити в муці поглиблення і насипати туди дріжджі. По краях насипати куркуму. Поставити ємність в хлібопічку і виставити програму "Солодкий хліб" ( "Французький хліб" або "Хліб-бріош"), режим "Світлий колір кірки", розмір буханки 1 кг. Після сигналу додати родзинки. Випікати 1 годину. Перевірити зубочисткою готовність. Якщо паска готова, поставити програму "Тільки випічка" або "Підігрів" і допекти ще 20-30 хвилин. Традиційна паска в хлібопічці готова.

Паска заварна: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • 9 склянок борошна
  • 1/2 пачки дріжджів
  • 10 яєць
  • 1/2 склянки цукру
  • 3/4 склянки топленого масла
  • 1,5 склянки молока і сіль за смаком

Як приготувати:

Півтори склянки борошна заварити півтора склянками гарячого молока, розмішати. Коли охолоне, додати 1/2 пачки дріжджів і дати піднятися. Потім 10 жовтків розтерти до білого кольору з 1/2 склянки цукру, збити білки в піну, і те, і інше покласти в тісто, дати тісту ще раз піднятися. Влити 3/4 склянки розпушеного масла, всипати решту борошна, вибити якомога краще тісто, покласти його у форму, промазану зсередини маслом, дати тістові піднятися і пекти.

Сирна паска: рецепт приготування

Інгредієнти:

5 яєць

  • 1 кг сиру
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 200 г сметани
  • лимонна цедра
  • цукати
  • ваніль
  • родзинки

мигдаль

Як приготувати:

Сир протерти через сито, змішати його з маслом, яйцями і сметаною. Скласти все в каструлю, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішувати дерев'яною ложкою. Як тільки маса дійде до кипіння, зняти з плити і поставити на лід або в таз з холодною водою. Постійно помішувати, поки суміш не охолоне. Додати цукор, ваніль, родзинки, сухофрукти за смаком. Все ретельно перемішати, викласти в підготовлену форму і залишити в холодному місці на 12 годин.

Рецепт великодньої паски в мультиварці

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 75 г вершкового масла
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 100 мл молока
  • 20 г свіжих пресованих дріжджів
  • 50 г родзинок
  • дрібка солі
  • ваніль

Як приготувати:

Дріжджі розвести в теплому молоці з чайною ложкою цукру і залишити на 15-20 хвилин. Збити білки з цукром, додати в дріжджі разом зі склянкою борошна і залишити опару підходити в теплі. Вона повинна збільшитися в 2-3 рази. Розм'якшене вершкове масло розтерти з сіллю і жовтками, додати до опари, всипати просіяне борошно і вимісити тісто. Накрити серветкою і дати підійти в теплому місці. Тим часом запарити родзинки, злити з них воду, обсушити і злегка обваляти в борошні.

Покласти родзинки в тісто, що підійшло, додати ваніль, перемішати і дати постояти протягом 30 хвилин. Потім змастити тісто олією і вимішувати його протягом не менше 20 хвилин. Викласти в чашу мультиварки, дати піднятися під кришкою, встановити режим "Випічка" на 60-65 хвилин, потім залишити на підігріві протягом 20-30 хвилин (кришку не відкривати).

Опублікував: Олег Устименко

Під час футбольного матчу гравець втратив свідомість, врізавшися у бетонну стіну (відео)

вівторок, 4 жовтень 2022, 1:10

Форвард "Хемі Лейпциг" Денис Йепель під час матчу регіональної ліги проти "Хемнітцера" трохи не розрахував свою швидкість. Удар вийшов настільки сильним, що футболіст вирушив у досить глибокий нокаут. На допомогу йому наспіли партнери по команді та мед...

З архіву ПУ. Народні прикмети: Чому четвертого жовтня треба поважати котів і обов'язково сумлінно працювати

понеділок, 3 жовтень 2022, 23:55

У цей день виконували обряди, які дозволяли сподіватися на родючий майбутній рік. У церкві 4 жовтня вшановується пам'ять Кіндрата - одного з 70 апостолів, який проповідував Слово Боже в I столітті на території Афін і носив сан єпископа, повідомляють Па...