Хіти тижня. Таке теж буває: Монахиня інсценувала смерть, щоб зайнятись розпустою

В архівах Університету Йорка дослідники знайшли історію про черницю, яка у XIV столітті інсценувала смерть за допомогою манекену. Таким чином черниця хотіла втекти з монастиря і, як заявив архієпископ, "піти шляхом тілесної хіті", повідомляють Патріоти України.

Замітку про черницю знйшли на полях одного з 16 томів реєстру, який розповідав про справи архієпископів Йоркських з 1304 по 1405 роки.

"Попередити Джоан з Лідса, яка нещодавно була черницею монастиря святого Климента в Йорку, щоб вона повернулася в свій дім", - написав у 1318 році архієпископ Вільям Мелтон.

Мелтон писав окружному вікарію міста Беверлі, що ширяться чутки про прибуття бенедиктинської черниці Джоан. "Вона нахабно відкинула пристойності релігії і скромність, притаманну її статі і зі злим умислом симулювала хворобу, інсценувала власну смерть, не піклуючись про здоров'я своєї душі, за допомогою численних помічниць і лиходійок, створила ляльку, що імітує її тіло", - йдеться в його листі.

Пізніше ляльку поховали замість Джоан, а сама черниця покинула монастир. "Джоан пішла по шляху тілесної хіті, далеко від бідності і послуху. Вона порушила свої клятви і відкинула чернече вбрання. Тепер вона наражає на небезпеку свою душу і накликає ганьбу на весь орден", - додав Мелтон.

"Досить багато випадків, коли ченці і черниці покидали свої релігійні будинки. Ми не завжди знаємо всі деталі і те, чим все закінчилося", - розповіла керівник проекту Сара Ріс Джонс.

За її словами, подібне траплялося тоді, коли чоловіки і жінки не хотіли дотримуватися целібату і хотіли одружитися. "Багато хто з них був відправлений в монастирі в підлітковому віці і не всі приймали релігійне життя", - підкреслила вона.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...