Хіти тижня. Таким повинен бути український православний ієрарх: Епіфаній відвідав поранених на Донбасі українських захисників (відео)

Без армії охоронців і численної свити, одягнений в просте священицьке облачення.

Саме так інтронізований 3 лютого предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній відвідав "Головний військовий клінічний госпіталь", де проходять лікування українські військовослужбовці, які отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. Сюжет про цей візит розміщений на Youtube-каналі "Військове телебачення України", передають Патріоти України.

Це був не парадний, не протокольний, а саме пасторський візит, який походив скромно і без пафосу. Спілкуючись з військовослужбовцями, митрополит Епіфаній дякував їм за ратний подвиг, бажав якнайшвидшого одужання, дарував подарунки і особливо звертав увагу на те, що українське священство теж воює, тільки на духовному фронті. Тобто, в армії діє служба капеланів, які своїми молитвами та настановами допомагають військовослужбовцям справлятися з покладеними на них важкими обов'язками.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...