Вчені-дієтологи з Великобританії склали і опублікували список найкорисніших продуктів для організму.
Очолили цей список найкорисніших продуктів для організму селера і горіхове масло. Селера містить в своєму складі апигенин - речовина, що надає на організм людини дію антидепресанту. Завдяки впливу апигенина, зменшується стрес, послаблюється почуття підвищеної тривожності і неспокою, виникає заспокоєння. Крім того, селера багатий вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту, а також цінні амінокислоти ефірні масла і мікроелементи. Вчені стверджують, що настільки ж насиченого цінними для організму і здоров'я мікроелементами продукту знайти практично неможливо.
Також допомагає людині не хворіти горіхове масло, яке містить необхідні для нормальної роботи мозку білки і жири. Цей продукт має антиоксидантну дію, знижує рівень запалення в організмі, сприяє зниженню рівнів холестерину і цукру в крові.
Крім того, в список найкорисніших для організму продуктів увійшли:
місо-суп,
манго,
авокадо,
курячі яйця,
горіхи кеш'ю,
житній хліб,
тушковане м'ясо,
каррі,
шоколад,
зелений листовий салат.
За словами вчених, вживання в їжу цих продуктів допомагає не хворіти, оскільки покращує здатність організм відновлюватися. Крім того, вони сприяють оздоровленню процесів кровотворення, покращують кровообіг мозку і активізують метаболізм.
Патріоти України пропонують Вам рецепт традиційного японського місо-супу (misoshiru).
Знімаємо бульйон з плити, доливаємо частину з пастою та кладемо водорості, щоб вони розмокнули.
Місо суп готовий! При подачі кладемо в глибоку миску пару кубиків сиру тофу, зелену цибулю та заливаємо це супом.
Смачного!
Довідка:
Тофу — сироподібний харчовий продукт із соєвих бобів, багатий на білок. Тофу має нейтральний смак, що є однією з переваг тофу і дозволяє універсальне використання в кулінарії . У 100 г тофу міститься: 11 г білка, 5 г жиру, 0,4 г вуглеводів, 0 г холестерину, 146 мг кальцію, 105 мг фосфору, 1,7 мг заліза, 0,09 мг вітамінів групи В.
Енергетична цінність такої кількості тофу - 80-100 ккал. Цей продукт має низький глікемічний індекс, завдяки чому стабілізує рівень цукру в крові.
Норі -- японська назва їстівних червоних водоростей з роду Porphyra у вигляді тонких сушених листів. Оскільки їстівні порфіри виростають далеко не тільки в Японії, але і біля берегів Китаю та Уельсу, то назва «норі», хоч і більш популярна, але не є загальноприйнятою.
Норі мають легкий димний смак і тонкий океанічний аромат.
Містять протеїни, харчові волокна, мінеральні речовини (кальцій, залізо, калій, цинк), вітаміни А, В2, В3, В9 і В12.
Місо – традиційна японська приправа, яка виробляється з ферментованих соєвих бобів з сіллю і грибами Aspergillus oryzae, відомими також як kojikin, і іноді рисом, перловкою чи іншими інгредієнтами. У результаті виходить густа паста, яка використовується в соусах і намазках, при маринуванні овочів або м’яса. Іноді паста змішується з суповым бульйоном дасі – так створюється головне блюдо японської кухні, місо суп, називається misoshiru. Багата на білок, вітаміни та мінерали.
Кабінет міністрів пропонує встановити на рівні закону виплату 15 млн гривень родинам цивільним, які загинули при захисті України від агресії Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України. Як зазначив Шмигаль, уряд подає...
Військовий, командир відділення 24-ї ОШБр "Айдар" ЗСУ Станіслав Бунятов окремо подякував тим росіянам, котрі вирішують придбати гру "S.T.A.L.K.E.R. 2" та, таким чином, доклались до допомоги Збройним силам України. Про це він написав на своєму Telegram-...