Хіти тижня. ТОП-12 найкориcніших продуктів харчування від британських дієтологів, які вбережуть від хвороб

Вживання цих продуктів допомагає людині не хворіти: вони містять речовини, що сприяють відновленню організму і лікуванню від багатьох захворювань, включаючи хронічні, а також підтримці психічного здоров'я.

Селера

Вчені-дієтологи з Великобританії склали і опублікували список найкорисніших продуктів для організму.

Очолили цей список найкорисніших продуктів для організму селера і горіхове масло. Селера містить в своєму складі апигенин - речовина, що надає на організм людини дію антидепресанту. Завдяки впливу апигенина, зменшується стрес, послаблюється почуття підвищеної тривожності і неспокою, виникає заспокоєння. Крім того, селера багатий вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту, а також цінні амінокислоти ефірні масла і мікроелементи. Вчені стверджують, що настільки ж насиченого цінними для організму і здоров'я мікроелементами продукту знайти практично неможливо.

Також допомагає людині не хворіти горіхове масло, яке містить необхідні для нормальної роботи мозку білки і жири. Цей продукт має антиоксидантну дію, знижує рівень запалення в організмі, сприяє зниженню рівнів холестерину і цукру в крові.

Крім того, в список найкорисніших для організму продуктів увійшли:
місо-суп,
манго,
авокадо,
курячі яйця,
горіхи кеш'ю,
житній хліб,
тушковане м'ясо,
каррі,
шоколад,
зелений листовий салат.

За словами вчених, вживання в їжу цих продуктів допомагає не хворіти, оскільки покращує здатність організм відновлюватися. Крім того, вони сприяють оздоровленню процесів кровотворення, покращують кровообіг мозку і активізують метаболізм.

Патріоти України пропонують Вам рецепт традиційного японського місо-супу (misoshiru).

Місо-суп (misoshiru)

СКЛАДОВІ

Вода 1 л
Сухий рибний бульон 1-2 ст.л.
Місо паста 1-2 ст.л.
Гриби шиітаке за смаком
Норі за смаком
Зелена цибуля за смаком
Тофу за смаком

Як приготувати місо суп (misoshiru)

  1. Для місо супу потрібно заздалегідь замочити гриби шиітаке в воді на ніч.
  2. Кип’ятимо воду і додаємо туди рибний бульйон. Спробуйте – суп не повинен бути солоним. Якщо це так, додайте ще води.
  3. Знову доводимо до кипіння бульйон і додаємо замочені шиітаке, нарізані на смужки.
  4. Проварюємо гриби пару хвилин і додаємо місо пасту. Для цього наберіть трохи бульйону в ополоник і розведіть там пасту. (До речі, місо-пасту, як і інші інградієнти доступні у онлайн-магазинах України, - ред.)
  5. Місо суп при приготуванні має виражений аромат, зате готовий пахне приємно і апетитно

Знімаємо бульйон з плити, доливаємо частину з пастою та кладемо водорості, щоб вони розмокнули.

Місо суп готовий! При подачі кладемо в глибоку миску пару кубиків сиру тофу, зелену цибулю та заливаємо це супом.

Смачного!

Довідка:

Тофу

Тофу — сироподібний харчовий продукт із соєвих бобів, багатий на білок. Тофу має нейтральний смак, що є однією з переваг тофу і дозволяє універсальне використання в кулінарії . У 100 г тофу міститься: 11 г білка, 5 г жиру, 0,4 г вуглеводів, 0 г холестерину, 146 мг кальцію, 105 мг фосфору, 1,7 мг заліза, 0,09 мг вітамінів групи В.

Енергетична цінність такої кількості тофу - 80-100 ккал. Цей продукт має низький глікемічний індекс, завдяки чому стабілізує рівень цукру в крові.

Норі

Норі -- японська назва їстівних червоних водоростей з роду Porphyra у вигляді тонких сушених листів. Оскільки їстівні порфіри виростають далеко не тільки в Японії, але і біля берегів Китаю та Уельсу, то назва «норі», хоч і більш популярна, але не є загальноприйнятою.

Норі мають легкий димний смак і тонкий океанічний аромат.

Містять протеїни, харчові волокна, мінеральні речовини (кальцій, залізо, калій, цинк), вітаміни А, В2, В3, В9 і В12.

Паста місо

Місо – традиційна японська приправа, яка виробляється з ферментованих соєвих бобів з сіллю і грибами Aspergillus oryzae, відомими також як kojikin, і іноді рисом, перловкою чи іншими інгредієнтами. У результаті виходить густа паста, яка використовується в соусах і намазках, при маринуванні овочів або м’яса. Іноді паста змішується з суповым бульйоном дасі – так створюється головне блюдо японської кухні, місо суп, називається misoshiru. Багата на білок, вітаміни та мінерали.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...