Хіти тижня. ТОП-12 найкориcніших продуктів харчування від британських дієтологів, які вбережуть від хвороб

Вживання цих продуктів допомагає людині не хворіти: вони містять речовини, що сприяють відновленню організму і лікуванню від багатьох захворювань, включаючи хронічні, а також підтримці психічного здоров'я.

Селера

Вчені-дієтологи з Великобританії склали і опублікували список найкорисніших продуктів для організму.

Очолили цей список найкорисніших продуктів для організму селера і горіхове масло. Селера містить в своєму складі апигенин - речовина, що надає на організм людини дію антидепресанту. Завдяки впливу апигенина, зменшується стрес, послаблюється почуття підвищеної тривожності і неспокою, виникає заспокоєння. Крім того, селера багатий вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту, а також цінні амінокислоти ефірні масла і мікроелементи. Вчені стверджують, що настільки ж насиченого цінними для організму і здоров'я мікроелементами продукту знайти практично неможливо.

Також допомагає людині не хворіти горіхове масло, яке містить необхідні для нормальної роботи мозку білки і жири. Цей продукт має антиоксидантну дію, знижує рівень запалення в організмі, сприяє зниженню рівнів холестерину і цукру в крові.

Крім того, в список найкорисніших для організму продуктів увійшли:
місо-суп,
манго,
авокадо,
курячі яйця,
горіхи кеш'ю,
житній хліб,
тушковане м'ясо,
каррі,
шоколад,
зелений листовий салат.

За словами вчених, вживання в їжу цих продуктів допомагає не хворіти, оскільки покращує здатність організм відновлюватися. Крім того, вони сприяють оздоровленню процесів кровотворення, покращують кровообіг мозку і активізують метаболізм.

Патріоти України пропонують Вам рецепт традиційного японського місо-супу (misoshiru).

Місо-суп (misoshiru)

СКЛАДОВІ

Вода 1 л
Сухий рибний бульон 1-2 ст.л.
Місо паста 1-2 ст.л.
Гриби шиітаке за смаком
Норі за смаком
Зелена цибуля за смаком
Тофу за смаком

Як приготувати місо суп (misoshiru)

  1. Для місо супу потрібно заздалегідь замочити гриби шиітаке в воді на ніч.
  2. Кип’ятимо воду і додаємо туди рибний бульйон. Спробуйте – суп не повинен бути солоним. Якщо це так, додайте ще води.
  3. Знову доводимо до кипіння бульйон і додаємо замочені шиітаке, нарізані на смужки.
  4. Проварюємо гриби пару хвилин і додаємо місо пасту. Для цього наберіть трохи бульйону в ополоник і розведіть там пасту. (До речі, місо-пасту, як і інші інградієнти доступні у онлайн-магазинах України, - ред.)
  5. Місо суп при приготуванні має виражений аромат, зате готовий пахне приємно і апетитно

Знімаємо бульйон з плити, доливаємо частину з пастою та кладемо водорості, щоб вони розмокнули.

Місо суп готовий! При подачі кладемо в глибоку миску пару кубиків сиру тофу, зелену цибулю та заливаємо це супом.

Смачного!

Довідка:

Тофу

Тофу — сироподібний харчовий продукт із соєвих бобів, багатий на білок. Тофу має нейтральний смак, що є однією з переваг тофу і дозволяє універсальне використання в кулінарії . У 100 г тофу міститься: 11 г білка, 5 г жиру, 0,4 г вуглеводів, 0 г холестерину, 146 мг кальцію, 105 мг фосфору, 1,7 мг заліза, 0,09 мг вітамінів групи В.

Енергетична цінність такої кількості тофу - 80-100 ккал. Цей продукт має низький глікемічний індекс, завдяки чому стабілізує рівень цукру в крові.

Норі

Норі -- японська назва їстівних червоних водоростей з роду Porphyra у вигляді тонких сушених листів. Оскільки їстівні порфіри виростають далеко не тільки в Японії, але і біля берегів Китаю та Уельсу, то назва «норі», хоч і більш популярна, але не є загальноприйнятою.

Норі мають легкий димний смак і тонкий океанічний аромат.

Містять протеїни, харчові волокна, мінеральні речовини (кальцій, залізо, калій, цинк), вітаміни А, В2, В3, В9 і В12.

Паста місо

Місо – традиційна японська приправа, яка виробляється з ферментованих соєвих бобів з сіллю і грибами Aspergillus oryzae, відомими також як kojikin, і іноді рисом, перловкою чи іншими інгредієнтами. У результаті виходить густа паста, яка використовується в соусах і намазках, при маринуванні овочів або м’яса. Іноді паста змішується з суповым бульйоном дасі – так створюється головне блюдо японської кухні, місо суп, називається misoshiru. Багата на білок, вітаміни та мінерали.

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20