Хіти тижня. ТОП-3 підроблених продуктів, які є майже в кожному супермаркеті столиці

Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі, зазначив експерт.

В Україні в період новорічних свят на прилавках магазинів зросла кількість фальсифікованих продуктів харчування. У лідерах підробок — масло, ковбаса та ікра. Про це розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, підробки можна зустріти практично в кожному супермаркеті столиці.

"На сьогодні у топі перебуває масло, ковбасні вироби та ікра. Сьогодні купувати такі продукти харчування можна тільки у місцях організованої торгівлі", — наголосив Рубан.

"Під час проведенні лабораторних досліджень майже в усіх супермаркетах Києва встановили, що фальсифікованого масла, а саме із вмістом стеарину і пальмової олії, 12-15%. Такий самий показник по країні — 20-30%", — повідомив він.

За словами чиновника, Держпродспоживслужба на сьогодні також фіксує масові звернення щодо ікри, яку продають в інтернеті. "Ми провели відбір зразків і виявляємо невідповідність — це не ікра, а білковий продукт, схожий на ікру. Він так і називається", — пояснив він.

Представник Держпродспоживслужби порадив обов'язково звертати увагу на маркування продукту: "Купують, наприклад, масло, а там написано — "масляний продукт" або "сирний продукт", який не є сиром".

"Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі — там, де є господарюючий суб'єкт, який здійснює продаж, є суб'єкт, відповідальний за безпеку, є орган, який контролює дані товари", — додав Рубан.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...