Хіти тижня. Трагедія у Харкові: З'ясувалося, із якою швидкістю їхала мажорка Зайцева

Коли загорівся жовтий, Олена Зайцева була на відстані майже 120 метрів до місця зіткнення, а гальмівний шлях, якби загальмувала, склав би близько 90 метрів.

Олена Зайцева. Фото: Факти.

Олена Зайцева, обвинувачена в кривавому ДТП в центрі Харкова в жовтні 2017 року, в результаті якого загинули 6 осіб, їхала зі швидкістю 106 км на годину. Про це в Facebook повідомила журналіст Тетяна Доцяк, зазначивши, що сьогодні в суді у справі Зайцевої-Дронова вивчали експертизу, зроблену в Дніпрі адвокатом Дронова за власною ініціативою, передають Патріоти України.

«Дніпровська експертиза встановила середню швидкість "Лексуса" - 106 км на годину. Цього не зробили харківські експерти. Ця швидкість збігається приблизно зі швидкістю з блоку управління "Лексуса". Там зафіксовано 102 км на годину. Нагадаю, прокурори до уваги цю швидкість не взяли», - пише Доцяк.

Журналістка також зазначає, що відповідно до цієї експертизи, Зайцева, навіть на такій великій швидкості, могла загальмувати, щоб уникнути зіткнення. Коли загорівся жовтий, Зайцева була на відстані майже 120 метрів до зіткнення, а гальмівний шлях, якби загальмувала, склав би близько 90 метрів. Тобто, якби Зайцева загальмувала, то ДТП би не було.

За даними експертизи, якби Дронов стартував на зелений, то зіткнення з «Лексусом» Зайцевої не було б також. «Адвокат Дронова не виключає, що його підзахисний може змінити свою позицію щодо визнання провини. До цього часу Дронов провину не визнавав. Від себе додам, що це єдина можливість сьогодні для нього отримати пом'якшення і зменшити термін покарання», - зазначає журналістка.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...