Хіти тижня. Тріумф у Каннах: "Еб*ть ту Люсю - фашиста поймали!". Зірка Голлівуду та голова журі стоячи аплодував українській стрічці "Донбас"

Фільм “Донбас” Сергія Лозниці змагається за “Золоту пальмову гілку” на Канському кінофестивалі у програмі “Особливий погляд”

Одні з головних ролей у стрічці грають учасники комік-трупи “Маски-шоу” Георгій Делієв та Наталя Бузько, нагадують Патріоти України. Самі актори “Донбасу” в інтерв'ю “Світському життю” сказали, що вперше побачили стрічку за своєї участі саме у Каннах.

“Наприкінці показу я озирнувся на залу і побачив, як Бенісіо дель Торо стоячи аплодує і посміхається. А він головує у журі саме цієї програми. Мені здається, картину дуже добре сприйняли”, - ділиться Делієв.

Актори розповіли про своє ставлення до проблеми реальної війни, яка висвітлюється у фільмі. Стрічка “Донбас” - про події, які нині відбуваються на Сході України. Актори кажуть, режисер передав той жах, який приносить війна.
“Я думаю, стрічка абсолютно антивоєнна. Фільм про те, що війна - жахлива у будь-якому своєму прояві. Режисер не обирає жодної сторони, а просто показує весь жах та безглуздість війни. У війні програють всі”, - каже одесит.

У свою чергу напередодні показу "Донбасу" на фестивалі у Франції українська поетеса і досить вибагливий глядач та в'їдливий кінокритик Олена Балаба так прокоментувала фільм Лозниці і що означає його присутність у Каннах:

"В эти дни проходит Каннский кинофестиваль - событие знаковое для культурной Европы во всех смыслах этого слова. Именно этот фест задает тон в кино на целый год - не мне об этом говорить, достаточно перечислить обладателей "Золотой пальмовой ветви", которые помню без гугла - "Таксист" с Робертом де Ниро, "Apocalypse Now" Копполы, "Криминальное чтиво" Тарантино, "Dancer in the Dark" Ларса нашего фон Триера.

Канны - это не только красивые люди в красивой одежде на красивой красной дорожке на набережной Круазетт. Не только праздник. Это - прежде всего кино, порою очень жесткое и беспощадное.
Так вот. В конкурсной программе "Особый взгляд" представлен украинский художественный полнометражный (!) фильм Сергея Лозницы "Донбасс" о том, как живут люди на оккупированных территориях на востоке Украины.
Это такой украинский прорыв - обычно украинские фильмы либо представлены короткометражками, либо сняты с российскими актерами, либо - идут вне конкурсной программы. Короче, несмотря на все потуги наших кинодеятелей, скажем мягко, украинское кино обычно не столь заметно на подобных международных ивентах.
Если быть честной, я не люблю Лозницу за его документальный фильм "Майдан", о чем я даже говорила ему в лицо при всех на премьерном показе фильма в Одессе летом 2015 года. Фильм "Кроткая", как мы помним, сделанный Лозницей по Достоевскому с российскими актерами о жизни в российской глубинке, и также представленный в Каннах от Украины ровно год назад, наград не снискал и прошел как-то мимо украинской публики.
Возможно, "Донбасс", снятый жестко и сатирично с исключительно украинскими актерами станет совсем другим кино. Возможно.
Пока я очень критично отношусь к нашим фильмам, даже к превозносимым всеми вами "Киборгам". Извините-простите.
Так вот - я бы с удовольствием посмотрела "Донбасс". Пусть на ОМКФ уже летом, я потерплю. Тем более, в этом фильме снялись одесситы - Георгий Делиев и Наталья Бузько. Тоже прорыв.
Да, и я желаю победы "Донбассу" - жюри "Особого взгляда" на фестивале воглавляет брутальный парень Бенисио Дель Торо. Думаю, он поймет "Донбасс".
Успехов. Победы в "Особом взгляде".

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...