Хіти тижня. Царство небесне... У Ліхтенштейні трагічно загинув великий українець, барон Фальц-Фейн, нащадок засновника і меценат заповідника Асканія-Нова

106-річний барон народився на півдні України і завжди вважав себе частинкою нашої землі. Віллу аристократа, пам'ятка архітектури та гордість Вадуца, з часів набуття незалежності вінчав жовто-блакитний прапор.

 Едуард фон Фальц-Фейн помер за трагічних обставин

У столиці Ліхтенштейну Вадуці на 107-му році життя загинув великий українець, меценат, громадський діяч, племінник засновника заповідника Асканія-Нова барон Едуард фон Фальц-Фейн, зі скорботою повідомляють Патріоти України.

Старий аристократ загинув у власному будинку під час пожежі. Вогонь охопив його чудову віллу приблизно о 8:45 ранку у суботу, 17 листопада. Прибулі на місце трагедії пожежники виявили барона вже мертвим. Причини пожежі на даний момент невідомі.

Барон Едуард Олександр фон Фальц-Фейн був найстарішим жителем Ліхтенштейну. 14 вересня він відсвяткував своє 106-річчя.

Едуард фон Фальц-Фейн народився 14 вересня 1912 року в селі Гаврилівка, нинішня Херсонська область. Він - племінник засновника заповідника Асканія-Нова Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна.

Після перевороту 1917 року разом з родичами Едуард фон Фальц-Фейн виїхав до Німеччини, потім оселився у Франції, а потім перебрався в Ліхтенштейн. Завдяки його зусиллям у лихі 1990-ті вдалося зберегти та примножити унікальний набуток заповідника Асканія-Нова. За заслуги перед нашою країною нагороджений численними відзнаками, у т.ч. двома орденами князя Ярослава Мудрого і орденом За заслуги.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...