Хіти тижня. Царство небесне... Їй було лише 19: На Донбасі загинула українська військова

Поблизу Шахти Бутівка в Донецькій області загинула 19-річна військова, солдат 92-ї бригади Олеся Бакланова, повідомляють Патріоти України.

Трагедія трапилася 10 жовтня за 300 метрів від позицій противника. Бакланова отримала смертельне поранення, коли була на бойовому посту.
"Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз у кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці, було вже майже вісім годин, і вона вилізла в бійничку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого зама, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить - спочатку подумав, що, може, свідомість втратила, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото... снайпер навряд чи стріляє чергою", - розповів бойовий побратим загиблої.
За його словами, контракт з 92 бригадою Бакланова підписала в 18 років. Воювала в Мар'їнці. Родом вона з Луганської області. В день трагедії військова підписала рапорт про те, щоб поїхати до ВНЗ здати сесію.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...