Хіти тижня. Царство небесне... Стало погано прямо на уроці: У Рівному небезпечна інфекція вбила молоду вчительку (фото, відео)

Красива, обдарована, на самому початку дорослого життя... Епідеміологи терміново шукають носія смертоносної інфекції, в тому числі серед малих школярів.

У Рівному від менінгококової інфекції померла 23-річна вчителька Олена Фурман, повідомляють Патріоти України.

Так, дівчині стало погано прямо під час уроку в минулий четвер, 8 листопада. Вона поскаржилася на погане самопочуття колегам і їй терміново викликали "швидку".

Вчительку госпіталізували в інфекційне відділення міської лікарні. У неї була підвищена температура, слабкість, боліла голова і з'явилася блювота. Стан Олени стрімко погіршувався і через два дні вона померла.

Зараз епідеміологи шукають носія інфекції. "Обстежили близьких, наші фахівці обстежили дітей 2-го класу, де викладала вчителька. Ввели обмежувальні заходи: вологе прибирання, провітрювання, протягом 20 днів дітей оглядатимуть, шкірні покриви, термометрія, зів оглядати, щоб не пропустити цю хворобу", - пояснив головний епідеміолог області Віктор Мороз.

Батьки другокласників, у яких викладала дівчина, бояться пускати малечу до школи. Але викладачі та медики просять їх не панікувати і відпускати дітей на уроки.

"Ця інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, але при близькому контакті - чхання, поцілунок. Потрібно вчасно виявити та вчасно і правильно надати медичну допомогу, якщо все правильно, то людини врятують", - пояснив епідеміолог.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...