Хіти тижня. "Це крутяк! Жесть - у всіх сенсах слова!": Кримські татари епічно затролили окупантів у Криму

Кримські татари розплачуються на окупованому півострові 10-рублевими монетами за різні штрафи. Ця акція називається "Кримський марафон", повідомляють Патріоти України.

Марафон був організований у підтримку активістів, які протестували проти політичних переслідувань. Кримчани приносять гроші в банках, пакетах, відрах. Навіть поліцейські часом жартують і просять у колег машинку для перерахунку дрібниці.

"Ми хотіли, щоб всі побачили, що кожна монета - це одна людина", - пояснив один з учасників акції. Марафон по збору коштів проводили двічі. До акції приєдналися в декількох країнах.

Кримські татари вже зібрали близько трьох мільйонів рублів у декількох країнах світу. На основі зібраних грошей правозахисники створили фонд. Кажуть, що будуть змушені використовувати його і в майбутньому, адже репресії з боку окупантів ще тривають.

У мережі бурхливо відреагували на акцію. "По рублю потрібно", "Респект, зробили правильно", "Це крутяк! Жесть - у всіх сенсах слова!" - коментували користувачі.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...