Хіти тижня. "Це наша земля, їдь додому": У Грузії побили і закидали камінням росіянина

На грузинському гірськолижному курорті Гудаурі близько 30 місцевих жителів побили російського пілота-парапланериста Федора Челишева.

Били під соусом «це наша земля, їдь додому». За свідченням очевидців, росіянина били ногами, камінням, по голові і всьому тілу, передають Патріоти України.

«У Федора важкий струс мозку (пілотський захисний шолом зрушили на очі, били ногами по потилиці, зірвали закріплену на шоломі камеру GoPro), зламаний ніс, відбиті нирки, розламані скла в машині», - написала в Facebook Ніна Топольська.
За її словами, викликана поліція не змогла нічого зробити і просто прийняла заяву.
Як розповіла газеті «Коммерсант» представник МВС Грузії Анано Барабадзе, причиною нападу на Челишева стало «протистояння двох бізнес-груп, що займаються прокатом парапланів для туристів». «В одну групу входять місцеві жителі, а в іншу - росіяни і українці», - уточнила Барабадзе.
За її словами, разом з Челишевим був його знайомий - українець. Інформацію про те, чи постраждав він, Барабадзе не надала, проте запевнила, що «всі винні понесуть покарання».
Директор компанії «Атлантида», яка займається прокатом парапланів, Анатолій Михайлюта розповів, що конфлікт стався через заздрощі, так як у компанії є клієнти і вони заробляють гроші. «Вчора [грузинські парапланеристи] прямо при клієнтах прийшли на старт і почали перешкоджати нашій роботі - з'їхалося багато людей, почався конфлікт, а потім до 20 осіб побили двох пілотів», - повідомив Михайлюта «Sputnik Грузія».
Побиті були і співробітники кемпінгу, які намагалися зняти бійку на відео. «Ми викликали поліцію, поліція приїхала, і другий раз почалася бійка при поліції, але поліція не змогла розняти їх. Вчора ми разом з поліцією поїхали звідти і після цього всю ніч писали заяви», - розповів він.
За його словами, у компанії орендована земельна ділянка, звідки вони здійснюють польоти. А місцеве населення не хоче, щоб вони працювали на їхній землі.

За даним фактом МВС Грузії порушило кримінальну справу за статтями «Насильство» і «Пошкодження чужого майна».

Опублікував: Олег Устименко

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...