
Експерти ВООЗ назвали недорогі, але при цьому дуже небезпечні у своєму впливі на здоров'я продукти. Список найнебезпечніших продуктів харчування з категорії дешевих очолили ковбаси і сосиски, повідомляють Патріоти України.
Невисока вартість цих виробів – правильний знак того, що в продукті міститься мінімум м'яса. При цьому в дешевій ковбасі та сосисках багато потенційно канцерогенних субстанцій, регулярне потрапляння яких в організм загрожує розвитком онкологічних захворювань.
Найбільш небезпечними інгредієнтами, присутніми в їхньому складі, є фосфати і трансжири. Надлишковий вміст фосфатів в організмі неминуче призводить до зміщення балансу фосфору і кальцію, послаблює кістки, згубно діє на нервову систему, а також різко підвищує ризик інфаркту. З підвищеною ймовірністю судинних патологій пов'язане і вживання трансжирів.
Також, зазначили фахівці, не може бути дешевим твердий сир – його невисока ціна сигналить про додавання маргарину, вживання якого загрожує порушеннями в роботі серцево-судинної системи. Дуже небезпечні і недорогі солодощі, випічка: в цих продуктах майже завжди міститься величезна кількість різних добавок, починаючи від барвників і підсилювачів смаку до трансжирів і дешевих олій, які різко погіршують стан судин.
"Укрзалізниця" запустила пілотну версію програми безкоштовних 3000 км Україною. Лише у перший день запуску, 3 грудня, пасажири оформили поїздок на 2,5 млн км. Це понад 4 тис. квитків до та з прифронтових регіонів. У топі - поїздки з Харкова та Запоріжж...
В Україні із 1 січня 2026-го мінімальна пенсія зросте з 2361 грн до 2 595 грн, тобто на 234 грн. Максимальна пенсія при цьому зросте з 23 610 до 25 950 грн. Про це повідомляє видання На пенсії. Традиційно від прожиткового мінімуму залежить низка надбав...