Експерти ВООЗ назвали недорогі, але при цьому дуже небезпечні у своєму впливі на здоров'я продукти. Список найнебезпечніших продуктів харчування з категорії дешевих очолили ковбаси і сосиски, повідомляють Патріоти України.
Невисока вартість цих виробів – правильний знак того, що в продукті міститься мінімум м'яса. При цьому в дешевій ковбасі та сосисках багато потенційно канцерогенних субстанцій, регулярне потрапляння яких в організм загрожує розвитком онкологічних захворювань.
Найбільш небезпечними інгредієнтами, присутніми в їхньому складі, є фосфати і трансжири. Надлишковий вміст фосфатів в організмі неминуче призводить до зміщення балансу фосфору і кальцію, послаблює кістки, згубно діє на нервову систему, а також різко підвищує ризик інфаркту. З підвищеною ймовірністю судинних патологій пов'язане і вживання трансжирів.
Також, зазначили фахівці, не може бути дешевим твердий сир – його невисока ціна сигналить про додавання маргарину, вживання якого загрожує порушеннями в роботі серцево-судинної системи. Дуже небезпечні і недорогі солодощі, випічка: в цих продуктах майже завжди міститься величезна кількість різних добавок, починаючи від барвників і підсилювачів смаку до трансжирів і дешевих олій, які різко погіршують стан судин.
У коментарях однієї з Facebook-груп місцевий мешканець розкритикував відмову осередку УПЦ МП Градизької ОТГ на Полтавщині переходити до ПЦУ, наголосивши, що протоієреєм місцевої церкви московського патріархату є батько голови селищної ради Мирослава Но...
Міжнародний аеропорт "Бориспіль" провів переговори з Wizz Air про можливий швидкий запуск рейсів після відкриття повітряного простору. Раніше ж українська влада планувала поновлення авіасполучення до зими 2025 року, проте це залежить від вирішення пита...