Хіти тижня. Ціна безпеки держави?: Журналісти показали особняки сім'ї заступника глави СБУ (фото, відео)

Родичі першого заступника глави Служби безпеки України (СБУ) Павла Демчини обзавелися дорогими особняками, а сам він купив спортивний "Рендж Ровер".

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Так, у селі Стара Рафалівка Рівненської області розташовані два особняки родичів Демчини. Один будинок площею в 160 кв. м. належить 60-річному Віктору Воловчуку, який працював на рядовій посаді на Рівненській АЕС, заробляючи в середньому 10 тис. гривень на місяць. Його дружина Валентина останні 5 років була без роботи. При цьому будинок ввели в експлуатацію тільки на початку цього року.

Уточнюється, що Воловчуки відмовляються коментувати, яким чином при невеликих заробітках змогли звести собі такий маєток. У той же час журналісти видання підкреслюють, що Віктор Воловчук є дідом дітей Павла Демчина.

"Впадає в очі в Старій Рафалівці ще один будинок. Він ще більший того, яким володіють родичі чиновника з СБУ. Ця нерухомість також належить далеко не чужим Павлу Демчині людям - рідним матері його дітей Ольги Воловчук. Тут живе з сім'єю її сестра Наталія Дуброва, в дівоцтві - Воловчук", - йдеться в матеріалі.

Будинок площею майже 300 кв. м на початку 2017 року оформив на себе чоловік сестри Ольги Воловчук - Віктор Дубров.

За даними журналістів, Дуброви тривалий час працювали в колишньому Кузнецовську, нині Вараш. Костянтин Дубров трудився пожежним, потім став начальником пожежно-рятувальної частини, а в 2016 році - звільнився. Заробляв небагато: судячи з його декларації, близько 7 тис. гривень. Інших його доходів, як і доходів дружини, в декларації не вказано.

Дружина Дуброва працювала в приватній фірмі, потім влаштувалася на Рівненську АЕС. Її зарплата також становила не більше ніж 7 тис. гривень на місяць.

Відзначається, що спроби поговорити з власниками цього будинку про те, де ж вони взяли гроші на будівництво, теж не увінчалися успіхом.

Опублікував: Олег Устименко

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...