Хіти тижня. Тут загинули 300 тис. осіб: Фотограф показав моторошні знімки з ''дороги смерті'' Сталіна

Помічники радянського диктатора знали, що його мрія побудувати залізницю в цьому районі не увінчається успіхом, але ніхто йому не наважився про це сказати.

"Дорога смерті" Сталіна забрала життя тисяч людей. Фото: Радіо Свобода.

Новозеландський фотограф Амос Чаппл зробив знімки недобудованої залізниці "Чум - Салехард - Ігарка", над якою працювали в 1947-1953 роках в'язні ГУЛАГу за наказом диктатора Йосипа Сталіна. Про це повідомляє The Daily Mail, передають Патріоти України.

Це один із найтрагічніших проектів сталінської репресивної машини, де померли 300 тисяч осіб, намагаючись працювати в п'ятдесятиградусний мороз. Зазначається, що останки жертв досі поховані в грунті в районі "дороги смерті". Помічники Сталіна знали, що його мрія побудувати залізницю в цьому районі не увінчається успіхом, але ніхто йому не наважився про це сказати.

Будівництво почалося в 1947 році. Над спорудою працювали одночасно до 80 тисяч осіб. Фотограф розповів, що читав "неймовірні" історії про тих, хто вижив у нелюдських умовах. Чаппл не знає назви таборів, від яких посилали ув'язнених, тому що вони були "неназваними".

"Образи Чаппла служать нагадуванням, що лякає, про кошмарне минуле Росії. В одному особливо гострому знімку зображено каркаси з металевими дверима. Чаппл зв'язався з одним із тих, хто вижив, Олександром Сновським, який сказав йому, що саме там голодні ув'язнені отримали всього 200 грамів хліба і чашку води на день", - йдеться в матеріалі.

Залізниця Салехард-Ігарка, яка розташована в північному Сибіру, була дітищем Сталіна. Мета полягала в тому, щоб зв'язати російські арктичні води із західною залізничною мережею і нікелевими рудниками.

"Був у нас солдат-контрактник, відірвало обидві ноги поки ми його несли": Українські військові розповіли про неймовірні порятунки поранених з поля бою

середа, 24 квітень 2024, 7:30

Військові евакуаційної групи бригади "Спартан" Національної гвардії долають десятки кілометрів пішки, аби з-під ворожого вогню врятувати побратимів з поля бою. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес, передають Патріоти України. Наразі "с...

Контрабанда прямувала до США: Українські митники вилучили з посилки артефакти 6-го тисячоліття до нашої ери (фотофакти)

середа, 24 квітень 2024, 7:15

Київські митники знайшли автентичні нуклеуси походженням з північно-західної та західної частин України . Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення київські митники вилучили з посилки, яка прямувала до США, три археологічні артефак...