Хіти тижня. У 10 разів сильніше Хіросіми! З'явилося відео потужного вибуху метеорита на Камчатці

У мережі опублікували відео вибуху метеора, який увійшов в атмосферу над Беринговим морем біля узбережжя Камчатки. Інцидент стався ще в грудні минулого року, але лише зараз відео потрапило в мережу. Падіння космічного тіла зафіксували камери американського супутника "Terra" і японського "Himawari-8", повідомляють Патріоти України.

Сайт NASA повідомляє, що вибух стався приблизно в 350 кілометрах від узбережжя Камчатського краю, на висоті близько 26 кілометрів. Через хмари і сонячне світло, а також безлюдну місцевость очевидців вибуху метеорита не виявилося.

На думку астрофізиків, діаметр боліда досягав десяти метрів, а його швидкість становила 32 кілометри в секунду. Енергія в результаті вибуху склала 173 кілотонни в тротиловому еквіваленті, що десять разів перевищує потужність вибуху ядерної бомби в Хіросімі. Вчені припускають, що болід належав метеорного потоку Урсіди, які були активні з 17 по 26 грудня 2018 року.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...