Хіти тижня. У Кабміні готують українським водіям черговий сюрприз

Мінінфраструктури оприлюднило для обговорення законопроект щодо зниження аварійності на дорогах і приведення українського законодавства у відповідність.

Міністерство інфраструктури України оприлюднило для обговорення законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами з іншого боку, передають Патріоти України.

Відповідно до законопроекту, в Україні пропонують повернути обов'язкові регулярні техогляди транспортних засобів з 1 січня 2022 року.
Техогляди
Техогляд пропонують проводити кожні 2 роки, а також при реєстрації або перереєстрації авто та зміні його власника, переобладнанні ТЗ, виїзду за межі митного контролю України.
Обов'язкові тахографи
Крім того, транспортні засоби пропонують обладнати тахографами: для міжнародних пасажирських і вантажних перевезень з 1 липня 2019 року, а для комерційного транспорту, що здійснює внутрішні перевезення - з 1 березня 2019 року.
Транспортні засоби, зареєстровані до 16.06.2010, пропонують обладнати аналоговими або цифровими тахографами, після 16.06.2010 - тільки цифровими.
Для водіїв комерційного транспорту пропонують запровадження Свідоцтва про професійну компетентність, яке разом зі Свідоцтвом про придатність ТЗ до експлуатації додається до переліку обов'язкових документів водія.
З 1 січня 2020 року - для водіїв комерційного транспорту, що здійснює міжнародні пасажирські і вантажні перевезення. З 1 січня 2022 року - для водіїв внутрішніх перевезень.

У разі відсутності документів загрожує штраф 1700 грн або позбавлення права керування на строк до 6 місяців. Громадське обговорення законопроекту триватиме до 8 листопада 2018 року. Потім законопроект узгодять в Кабміні і внесуть в Раду.

Джерело: Телеграф

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...