Хіти тижня. "У меня мама в России живет!": У Києві розгорівся скандал через українську мову (відео)

Співробітник ресторану відмовився говорити українською мовою, аргументувавши це тим, що за Конституцією він може говорити будь-якою зручною для нього мовою.

У неділю, 16 вересня, в Києві в ресторані Mcdonald's на Осокорках касир відмовився обслуговувати клієнта українською мовою, заявивши, що він "не зобов'язаний". Про це в Facebook розповів громадський активіст Андрій Смолій, передають Патріоти України.

"В mcdonald's на Осокорках відмовилися обслуговувати українською мовою. На прохання обслужити єдиною державною мовою - хамство у мій бік", - пише він.

За словами активіста, хлопець, який видає їжу, відмовився говорити українською мовою, аргументувавши це тим, що за Конституцією він може говорити будь-якою зручною для нього мовою. Співробітник ресторану заявив, що він з Маріуполя, а його мама живе у Росії.

Потім прийшов адміністратор, якому активіст вказав на норми Конституції про державну мову та рішення Київської міськради про те, що в сфері обслуговування використовується тільки українська мова. Адміністратор, який також говорив російською, заявив, що хлопець з Донецької області і не знає української мови, і попросив вибачення за співробітника.

Компанія Mcdonald's вже принесла вибачення активісту і пообіцяла провести бесіду з співробітниками.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...