Хіти тижня. У Москві звів рахунки з життям легендарний радянський хокеїст

Відомий спортсмен втратив сенс життя через хворобу.

Шаталов Ю. Фото: wikipedia.org

Відомий спортсмен покінчив життя самогубством, зазначають Патріоти України. Про смерть знаменитого хокеїста Юрія Шаталова, 20 березня повідомила прес-служба ветеранського клубу «Легенди хокею», кольори якого захищав Шаталов.

«Сьогодні, 20 березня, у віці 72 років пішов з життя Юрій Григорович Шаталов. Клуб "Легенди хокею" висловлює співчуття рідним і близьким Юрія Григоровича у зв'язку з непоправною втратою », - говорилося в посланні «Легенд хокею».

Шаталов вихованець омського хокею. Почав виступати за команду майстрів «Спартак» (Омськ) в 16 років. Грав в клубі разом з Віктором Бліновим. У 28 років почав виступати за збірну СРСР. В 1974 році став Заслуженим майстром спорту. В складі збірної СРСР ставав чемпіоном світу, учасником Суперсерії проти Канади1972 року і Серії-1974. Шаталов дворазовий чемпіон, тричі завойовував Кубок СРСР і один раз ставав володарем Кубка європейських чемпіонів.

Після завершення кар'єри гравця працював тренером на стадіоні «Авангард» (Москва), працював у банку, займався бізнесом. Регулярно виступав за команду «Легенди хокею СРСР». В останні роки проживав в Москві.

У 2017 році в спортсмена діагностували важку хворобу. Після того, як в нього відмовили ноги, Юрій втратив сенс життя, припускають рідні легендарного хокеїста. Прощальної записки Шаталов не залишив. У слідчому комітеті поки не коментують обставини трагедії.

Опублікував: Інна Мартинчук

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...