Хіти тижня. У Пенсійному фонді розповіли, хто з українців залишиться без пенсії

В Україні законом передбачено чотири способи набрати необхідний розмір трудового стажу для виходу на пенсію.

Про це поінформували в одному з регіональних управлінь Пенсійного фонду, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, законодавством забезпечені наступні типи забезпечення пенсійного стажу:
- Пільговий. Цей тип стажу зараховується тим громадянам, які працювали на окремих видах виробництва, стикаючись з небезпечними умовами праці протягом повного робочого дня. Підрахунок пенсійного стажу тут здійснюється за формулою, яка передбачає скорочені терміни здійснити виклик.
- Страховий. Забезпечується законом про загальнообов'язкове пенсійне страхування і має на увазі набір стажу в ході виплат Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.
- Спеціальний. Стаж підраховується як сумарна тривалість трудової діяльності на різних видах робіт. Дає право виходу на пенсію лише після накопичення необхідного розміру стажу в сумі.
- Загальний. Підраховується з урахуванням записів у трудовій книжці і може включати в себе всі три вищевказаних типу стажу. Діє для українських громадян в 90% випадків.

При цьому в ПФУ відзначили, що зароблений до 1 січня 2004 року трудовий стаж законодавчо повинен прирівнюватися до страхового.

З 1 січня 2019 року, згідно з офіційною статистикою, українські громадяни можуть виходити на пенсію з 60 до 65 років, в залежності від кількості накопичених років страхового стажу під час трудової діяльності.

Також в Пенсійному фонді уточнили, що з 1 січня 2019 року в Україні було збільшено мінімальний стаж роботи для отримання права виходу на пенсію. Тепер для осіб, які бажають вийти на пенсію в 63 роки, необхідний стаж становить від 16 до 26 років, а ті, хто 15 років платив ЄСВ, можуть розраховувати на вихід на пенсію в 65 років. Представники ПФУ відзначили, що якщо 15 років страхового стажу в українця немає, то він не зможе розраховувати на отримання пенсії. В такому випадку, він буде отримувати соціальну допомогу від уряду.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...