Хіти тижня. Україна втрачає ще один красивий острів (відео)

Через ерозію берегової лінії може зникнути Малий Дзендзик.

Острів Малий Дзендзик. Фото: ЗМІ

На узбережжі Азовського моря в Бердянську зникли сотні метрів пляжу, повідомляють Патріоти України з посиланням на kr24. Це сталося через ерозію берегової лінії.

За словами фахівців, раніше ширина бердянських пляжів досягала не менше 30 метрів, а в деяких місцях і сотні метрів. За останні 10 років деякі ділянки зникли повністю. Проблема ерозії не оминула й острів Малий Дзендзик.

"Вітри і водні течії зробили ополонку на острові. Через це він розділився на дві частини. Колись так само зник острів Великий Дзендзик. Зараз робити прогнози рано", - каже старший інспектор охорони природно-заповідного фонду Олександр Хльосткін. За словами еколога, якщо жителі Бердянська оберігатимуть заповідник, то острів проживе ще десятки років.


Опублікував: Інна Мартинчук

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...