Хіти тижня. Українські греко-католики привітали православних із Об’єднавчим собором

Глава УГКЦ висловив готовність до співпраці з новою Помісною Православною Церквою України.

Глава УГКЦ Святослав Шевчук

Глава українських греко-католиків блаженніший Святослав привітав православних українців із Об’єднавчим собором і обранням нового предстоятеля. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці керівник відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ отець Костянтин Пантелей, передають Патріоти України.

Священик навів слова верховного архієпископа УГКЦ Святослава Шевчука про те, що сьогоднішній день є історичним. "Сьогодні особливий історичний момент для християн України. Дозвольте мені сердечно привітати наших братів православних із об’єднавчим Собором", - сказав першоієрерах греко-католицької церкви.

Він також висловив готовність до співпраці з новою Помісною Православною Церквою України. "У цей історичний момент я хочу простягнути братню руку від імені нашої церкви до новообраного предстоятеля та до всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні плекаємо єдність та долаємо те, що нас роз’єднує, залежить майбутнє церкви, народу та української вільної, незалежної, європейської держави. Попереду - багато праці", - навів слова Святослава отець Костянтин.

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...