Хіти тижня. Українським героям у допомогу: Волонтери розробили новий пристрій для ЗСУ

Інструктори фонду "Повернись живим" розробили новий пристрій для Збройних сил України (ЗСУ). Він схожий на невеликий блок з цифрами, називається клінометр (інклінометр), повідомляють Патріоти України.

Цей пристрій - розробка ветерана війни в Донбасі, інструктора фонду Андрія Моруга і команди графічно-розрахункового комплексу (ГРК) "Броня". Клінометр - аналог танкового бокового рівня. Його приблизна ціна - 2800 грн.

Клінометр допомагає оператору-навіднику бойової машини і економить час у розрахунках координат цілі. Тепер, за словами Моруга, щоб потрапити в мішень, навіднику потрібно просто підняти гармату до відповідних показників, які за допомогою спеціальної програми визначає його командир.

Зараз розробка ще проходить випробування. В майбутньому клінометр допомагатиме українським військовим адекватно відповідати на збройні провокації бойовиків.

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...