Хіти тижня. "Українці, ви неймовірні!": Коболєв вражений реакцією громадян на газову кризу

Споживання газу в Україні суттєво зменшилось.

Ілюстрація. Фото: 5 канал

На сторінці у Фейсбук голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв опублікував дані про споживання газу за перші три дні березня, повідомляють Патріоти України.

У період із 1-го до 3 березня на 35% скоротили споживання газу у Кременчуці, на 32% – у Дніпрі, на 24% – у Києві. Водночас у Калуші та Полтаві почали споживати газу на 6% більше, у Чернігові збільшили споживання на 5%.

Таблиця споживання газу. Фото: Фейсбук

Усього українці зменшили споживання газу на 14%. Нагадаємо, що "Укртрансгаз" повідомив, що 1 березня через дії Росії тиск у транзитних магістральних газопроводах на вході в українську газотранспортну систему впав до найменшої позначки цього року – 50,3 кгс/см², хоча транзитним контрактом передбачено дотримання російською стороною тиску на вхідний точці на газовимірювальній станції "Суджа" в діапазоні 60–65 кгс/см².

У межах економії споживання газу в Україні дитсадкам, школам і вузам рекомендували зупинити роботу до 6 березня включно. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, зараз є дисбаланс споживання газу – 15–20 млн м³ на добу. Міненерго вважає, що планове газопостачання буде відновлено після 5–6 березня.

НАК "Нафтогаз України" і польська PGNiG підписали контракт про постачання газу до України, а 3 березня Порошенко заявив, що дефіцит газопостачання в Україні ліквідовано.

Опублікував: Інна Мартинчук

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...