Хіти тижня. Українців позбавлятимуть пенсій: Стало відомо, в яких випадках

Кабінет міністрів України запустив масштабну програму верифікації соціальних виплат і пенсій населення, згідно з якою деяких громадян зможуть позбавити пенсійних виплат.

Про це розповів заступник міністра фінансів Юрій Джигирей, передають Патріоти України з посиланням на АіФ.

Так, позбутися пенсійних виплат громадяни можуть в тому випадку, якщо:

  • оформили свої виплати за підробленими документами або документів, що містять помилки;
  • покинули територію України (виїхали за кордон);
  • проживають на непідконтрольною уряду території країни, або має статус внутрішньо переміщеного особи, але не може його підтвердити за допомогою перевірки фактичного місця проживання на «вільної» території.
«Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомога з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти повинні витрачатися ефективно і прозоро, а допомога - надаватися адресно. Тому проведення верифікації в інтересах не тільки людей, яким дійсно потрібна допомога, але і всіх чесних платників податків», - заявив чиновник.
За словами Джигирея, завдяки схожому механізму верифікації в 2017 і 2018 році уряду вдалося припинити витрату 14 млрд гривень з державного бюджету. Тоді перевірка працювала тільки для переселенців, стосувалася вона не тільки пенсій, але і виплат соціально незабезпеченим громадянам і пільг.
Як відомо, на початку лютого у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 9511 «Про верифікацію та моніторинг державних виплат». Документ був прописаний і затверджений в Кабінеті міністрів України.
У законопроекті передбачено три етапи верифікації:
  • превентивна - перевірка проводиться перед призначенням соціальної виплати і пенсії;
  • поточна - перевірки для тих громадян, які вважають, що отримали законодавче право на соцвиплати;
  • ретроспективна - перевірка здійснюється для раніше призначених виплат.
Відзначається, що перевіряти будуть пільги, субсидії, стипендії та інші соціальні виплати для населення, що виділяються за рахунок місцевих і державного бюджету або Пенсійного фонду.
Нагадаємо, що в грудні минулого року стало відомо, що з січня 2019 року Кабінет міністрів запускає систему верифікації всіх пенсійних виплат, яка раніше діяла лише щодо пенсіонерів з категорії внутрішньо переміщених осіб. Метою перевірок названо часткове зняття надбавок до пенсій, доплат і підвищень, які не були врегульовані законодавчо. Також в окремих випадках очікуються повні зняття пенсійних виплат.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...