Хіти тижня. УПЦ МП б'є на сполох: Прибічники автокефалії штурмували резиденцію митрополита (фото, відео)

У суботу, 17 листопада, в Кривому Розі група невідомих пікетувала резиденцією митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема (УПЦ МП).

Про це повідомляється на сторінці "Українська Православна Церква" у Facebook. Там же оприлюднено фото з місця інциденту, передають Патріоти України.

"Група провокаторів, які принесли із собою агітаційні матеріали за автокефалію, штурмували резиденцію. Вони намагалися виламати двері будівлі та викрикували образи на адресу правлячого архієрея за те, що він не підтримує ідею надання Томосу Україні", — сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що один з учасників акції намагався виламати ворота на території житла. Церковники також стверджують, що за всіма подіями спостерігали представники Національної поліції, але "не завадили провокаторам пошкоджувати приміщення єпархії та викрикувати заклики, якими розпалювали релігійну ворожнечу".

Відео з місця опубліковано "Першим Криворізьким". На кадрах видно людей із плакатами. "Ми за Томос, Єфрем, ти з нами?" — написано на одному з них.

Один із учасників у балаклаві представився членом "Правого сектора". Він пояснив, що не є "релігійною людиною", однак виступає за ідею створення єдиної автокефальної церкви.

Нагадаємо, керуючий Криворізькою єпархією митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем був серед тих, хто взяв участь у скандальному Соборі Московського Патріархату на чолі з митрополитом Онуфрієм.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...