Хіти тижня. Успішний політик повинен бути "кіборгом": Вакарчук зробив гучну політичну заяву

Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який не має бажання і не планує балотуватися на пост президента України, розповів, що успішний політик в сучасній Україні має бути "кіборгом".

Святослав Вакарчук

Роздуми з цього приводу він виклав у своєму Twitlonger, передають Патріоти України.

"Людина, яка йде в політику або до виконавчих або судових органів, повинна бути прикладом. Це як записатися добровольцем на фронт. Не буває так, щоб ти йшов на війну і не жертвував комфортом, спокоєм сім'ї, власною безпекою. Люди йдуть захищати свою країну , усвідомлюючи ризики. Саме цим добровольці надихають інших. Успішний політик в такій державі як сьогоднішня Україна має бути не просто добровольцем. Успішний політик в Україні сьогодні має дійсно бути "кіборгом", - написав він.

На думку Вакарчука, тільки власним прикладом і вчинками можна завоювати авторитет. "Генерал наказує, але спить в окопах з солдатами. Учитель веде учнів на гору, але їсть вечерю за одним столом з ними. Лікар лікує хворобу, але при цьому думає про те, як хворому полегшити біль. Вчений задоволений відкриттям, але радіє справедливим зауваженням від колег. Батько думає про те, що буде з його дітьми, коли його самого вже не буде на цьому світі", - пояснює свою позицію відомий співак, приводячи метафоричні приклади.

За словами лідера "Океана Ельзи", цими принципами повинен керуватися будь-який політик, який "претендує на місце в історії", а якщо не претендує - "нехай забирається назад в "тил". "Бо на фронті від таких - ніякої користі. Тільки зайву порцію каші з'їдають. Не місце таким політикам на"передовій"!" - резюмує Вакарчук.

Опублікував: Олег Устименко

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...