
У спеку завжди хочеться охолодитися чимось морозним, тому попит на морозиво злітає в рази. Однак цей продукт, як виявилося, в спеку якраз заподіює шкоди організму, стверджує гастроентеролог Мирослава Опришко, повідомляють Патріоти України.
"Влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією - вона дуже швидко псується і проявляється це не відразу. Морозиво на перший погляд не несе ніякої загрози - вважається, що в холодному середовищі бактерії не розмножуються (це дійсно так). Однак при цьому не у всіх магазинах, правильно зберігають ці ласощі. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене - воно вже є потенційно небезпечним. Адже суперечки в таких умовах починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння ", - пояснила лікар.
До речі, та ж сама небезпека криється і в молочних коктейлях. Молоко, яке довго простояло на сонці або в спеці несе додаткові ризики. Тому варто зовсім відмовитися від покупки молочних коктейлів на вулицях і в кіосках.
Відстрочку від мобілізації можна оформити тільки після отримання статусу "військовозобов’язаний". Але після досягнення 25-річного віку громадянин зможе оформити відстрочку, не відвідуючи територіальний центр комплектування. Про це на порталі "Юристи.UA...
Підполковника Міністерства оборони України підозрюють у переправленні військовозобов'язаних українців до Європи. Про це 4 листопада повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, передають Патріоти України. За даними слідства,...