Хіти тижня. Увага! Популярні в Україні ліки викликають рак

Щоденний прийом популярного в Україні препарату - аспірину - практично вдвічі збільшує ризик розвитку меланоми у чоловіків.

До такого висновку прийшли вчені, передають Патріоти України з посиланням на РІА "Новости". Дослідники використовували дані майже 200 тисяч осіб у віці від 18 до 89 років, у яких ніколи не реєструвалася меланома.

З'ясувалося, що у чоловіків, що приймали аспірин регулярно, ризик розвитку меланоми виявився в 1,83 рази вищим, ніж у інших учасників дослідження. При цьому у жінок аналогічної залежності вчені не зафіксували.

На думку одного з авторів дослідження Беатріс Нардоне, цей факт може пояснюватися тим, що організм чоловіків виробляє менше захисних ферментів - супероксиддисмутази і каталази.

Опублікував: Олег Устименко

Самогубця наостанок стала вбивцею: Киянка вистрибнула з 14-го поверху і впала на перехожу

четвер, 2 травень 2024, 9:14

У Києві жінка викинулася з 14-го поверху і впала на перехожу. Обидві загинули. Про це повідомив ТГ-канал Київ без цензури. . Напередодні повідомлялося, що з вікна багатоповерхівки на вул. Каштановій, 12б, вистрибнули двоє людей - жінка 1996 року нар...

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...