
Викликати онкологію може навіть їжа
і, щоб уберегти людей, вчені склали список найнебезпечніших продуктів, що
призводять до раку. Наприклад риба, вирощена на спеціальних фермах, цілком може
бути заражена пестицидами або іншими хімічними речовинами, повідомляють Патріоти України.
Дослідники заявляють, що до раку може привести навіть попкорн, адже кукурудза для нього, швидше за все, є генетично модифікованим продуктом. Крім того, штучне масло і ароматизатори мають дуже шкідливий діацетил. Тому вчені радять готувати попкорн вдома у традиційний спосіб не купуючи вже готову суміш, або ж готувати його в мікрохвильовці.
Хімікати, здатні викликати рак, містяться в беконі, ковбасі, шинці, сосисках і будь-якому іншому обробленому м'ясі. За даними ВООЗ, ризик захворіти на рак товстої кишки збільшується на 18% у людей, які регулярно вживають хоча б один хот-дог в день. Ще одним небезпечним видом їжі є газовані напої, оскільки містять штучні ароматизатори, підсолоджувачі та барвники. Рак також можуть викликати і чіпси, які містять консерванти, солі, транс-жири і натрій. Крім того, в чіпсах є елемент акриламіду, який пошкоджує ДНК.
Систематичне вживання алкоголю збільшує ризик захворіти на рак печінки, стравоходу, рота, прямої кишки і глотки. Справа в тому, що тіло людини перетворює спирт в ацетальдегід, який і є збудником раку. Вчені відзначають, що людям, які піклуються про своє здоров'я, слід відмовитися від продуктів, що з'явилися за останні півстоліття.
У жовтні 2025 року набули чинності оновлені правила пенсійних виплат для окремих категорій громадян, передають Патріоти України. В зв'язку з цим чимало українців пенсіонерів цікавляться, якими будуть виплати для ще однієї групи пенсіонерів — людей з ін...
Викликані війною і санкціями проблеми у російській економіці призвели до того, що росіяни почали менше їсти навіть базові продукти тепер для більшості обмежена розкіш. Про це у неділю, 2 листопада, повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД), передают...