Хіти тижня. "В Україні чомусь працюють за принципом "і так "пайдьот": Італієць, який відкрив кафе у Вінниці, про те, що найбільше його вразило (фото)

52-річний італієць Ауреліо Калліпарі досі не звик до нашого менталітету. Переїхали у Вінницю з Німеччини майже п'ять років тому. Відкрив з дружиною кафе "Італія", повідомляють Патріоти України.

"У італійців на якомусь генетичному рівні закладена їжа, смаки. Вони дуже гарно готують і знаються на стравах. До нас на практику приходять діти, які на поварів навчаються, то скажу, що їх вчителі тільки вчать варити кашу і суп. З радянських часів в цьому плані нічого не змінилося. Студентам нічого не цікаво. А якщо ще й шефа нема на місці, кожен робить, що захоче. Нема персональної відповідальності. В Україні чомусь працюють за принципом: "І так "пайдьот", і це теж особливості менталітету. Ніхто не збирається рости кар'єрно",- говорить італієць.

Професіоналів, які люблять свою професію, дуже мало, зауважує бізнесмен. "Коли клієнти розповідають, що їли піцу на дровах, я здивований. В Європі такі речі заборонено. Адже попіл який потрапляє в тісто, дуже шкідливий і викликає рак. Лише в стареньких селах десь як музеї, залишилися такі піцерії, каже Ауреліо. - В Україні безліч закладів з гарними фасадами, в яких подають страви - "катастрофи". Вам важливий інтер'єр. А в Європі на це не звертають уваги, а приходять на їжу. Там культура смаку понад усе".

У сфері громадського харчування дуже багато випадкових людей, яким байдужий рівень страви, її подачі, власне саме обслуговування. Люди приходять на роботу відстояти зміну і отримати гроші. Зате дуже подобаються українські натуральні продукти. Особливо те, що можна купити на базарі домашнє м'ясо, молоко і яйця. За кордоном усе розфасовано.

"Та все ж менталітет українців змінюється. Перестає бути тим радянським, який нав'язаний поколіннями, коли народ, крім своєї країни, нічого не бачив. Люди стали частіше бувати за кордоном. Тому знають, якою має бути справжня італійська їжа. Є з чим порівняти. За цих чотири роки ми відчули ці зміни. Раніше українці більше любили піцу "американську", на товстому коржі, зараз навпаки - тонку. Багато людей стали відчувати смак якісної їжі, а не просто набивають шлунок. Пам'ятаю, як дивувалися відвідувачі, коли їм мініатюрне еспресо наливав, зараз такий об'єм кави сприймають спокійно. Я розповідаю, яким має бути вино до страви. Ви всі більше солодке любите, а в Італії віддають перевагу сухому", - каже Ауреліо.


Джерело: Gazeta.ua

А ви це знали? Чому у СРСР корпус телевізорів робили із дерева

неділя, 23 лютий 2025, 9:50

У часи Радянського Союзу телевізори мали зовсім інший вигляд, ніж сучасні моделі. Їхні корпуси виготовлялися з дерева. Використання дерев'яних корпусів для телевізорів було поширене не лише в СРСР, але й в інших країнах, таких як США, Японія та країни ...

Літній час 2025: Українцям пояснили, чи буде традиційне переведення годинників навесні

неділя, 23 лютий 2025, 9:45

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року стрілки годинників в Україні переводять на одну годину назад щоосені останньої неділі жовтня і на годину вперед щороку навесні останньої неділі березня. Традиційно перехід на зимови...