Хіти тижня. В Україні можуть змінити сержантські й солдатські звання у ЗСУ та Нацгвардії (фото)

Проект закону поданий народними депутатами Ігорем Вінником, Тетяною Ричковою та Юрієм Березою.

Ілюстрація: goloskarpat.info

У Верховій Раді України зареєстрований законопроект № 8142 від 15.03.2018 щодо удосконалення переліку військових звань рядового та сержантського (старшинського) складу Збройних сил України (ЗСУ) і Національної гвардії України, повідомляють Патріоти України.

Як зазначено у пояснювальній записці прийняття закону надасть змогу вдосконалити структуру сержантського корпусу Збройних Сил та Національної гвардії України, забезпечивши досягнення національним військом взаємосумісності зі збройними силами держав-членів НАТО та впровадження відповідних стандартів. Законопроектом пропонується встановити такі військові звання:

Армійські звання Корабельні звання
Рядовий склад
рекрут рекрут
солдат матрос
старший солдат старший матрос
солдат-спеціаліст матрос-спеціаліст
капрал
Сержантський і старшинський склад
Молодший сержантський і старшинський склад
сержант старшина
старший сержант головний старшина
головний сержант головний корабельний старшина
Старший сержантський і старшинський склад
штаб-сержант штаб-старшина
майстер-сержант майстер-старшина
старший майстер-сержант старший майстер-старшина
головний майстер-сержант головний майстер-старшина

Звання офіцерського складу згідно поданого проекту залишатимуться без змін. Для наочності таблиця зі статті присвяченої формуванню професійного сержантського корпусу Збройних Сил (наводилась у тому числі на офіційному веб-сайті Міністерства оборони):

Це вже не перший подібний проект - у квітні минулого року Кабінетом Міністрів був поданий законопроект № 6372 від 13.04.2017, тоді зміни пропонувалось внести лише до переліку сержантських звань, але для всіх військових формувань.

На даний час в Збройних Силах та Національній гвардії України триває робота з реалізації Концепції розвитку професійного сержантського і старшинського складу. Критичне значення в досягненні успіхів за зазначеним напрямком має вдосконалення структури сержантського корпусу, приведення його у відповідність до загальноприйнятих у збройних силах держав-членів НАТО показників, зокрема приведення переліку військових звань сержантського і старшинського складу до еквівалентної колонки військових звань НАТО.

Раніше Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект № 7549 від 05.02.2018, яким, серед іншого, визначаються права та обов'язки головних сержантів та головних старшин підрозділів військових частин.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...