Хіти тижня. В Україні набуває популярності новий модний вид спорту (відео)

Філософія плогінга - фізична форма плюс чисте довкілля.

Плогінг - новий вид спорту. Фото: 24 канал

Фізична форма плюс чисте довкілля – це філософія нового виду спорту під назвою плогінг, що в перекладі означає "підбирати сміття під час пробіжки", повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Започаткував його житель Швеції Ерік Альхстром у 2017 році у зв'язку з глобальним засміченням довкілля у світі. Одягнути рукавиці, розібрати сміттєві пакети і готуватися до старту – так розпочинається ранкова пробіжка у плоггерів. Тепер такий спосіб фітнесу захопив увесь світ. Плогери активно виставляють фото і відео з хештегом #плогінг.

Такий масовий забіг у Києві проводять вже вдруге. Після сигналу – усі розбігаються шукати непотріб. "Плогінг набагато ефективніший, ніж звичайний біг. Коли ми біжимо і одночасно нахиляємось щоб підібрати сміття, то йде навантаження просто на прес і на руки тому працює все, не лише ноги", – розповіла плогер Яна.

Займатися плогінгом мотивує не лише екологічна і спортивна, а й соціальна складова. "Якщо ти вже сам це робиш, ти вже не кинеш той папірчик. Оточення теж дивиться і йде такий дуже позитивний вплив", – зазначає плогер Сергій Олежко.

Участь у забігу кияни брали здебільшого разом з друзями. Наприкінці, команди мірялися "сміттєвими здобутками". Організатори закликають українців займатися плогінгом сім'ями щодня. А для популяризації планують влаштовувати такі командні забіги раз на місяць.


Опублікував: Інна Мартинчук

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...