Хіти тижня. В Україні заборонили зеленку та настоянку глоду: Що сталося

В Україні заборонили реалізацію таких популярних фармпрепаратів, як зеленка, пероксид водню, йод і настоянка глоду, повідомляють Патріоти України.

Під заборону потрапили засоби, які виробили в Києві на експериментальному заводі Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України. Про це зазначено в розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю над наркотиками.

"Відповідно до Конституції України, враховуючи розпорядження Держлікслужби від 25.02.2019 р. № 20-В про усунення порушень ліцензійних умов, з огляду на лист від Державного експериментального заводу фармацевтичних препаратів Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України від 11.03.2019 р., забороняю реалізацію, зберігання та застосування зазначених нижче серій препаратів, випущених до 25.02.2019 р.", – йдеться в документі.

Зазначається, що під заборону потрапили також настоянка валеріани, розчин люголя, паста Теймурова, пертусин, фукорцин, спирт медичний, ротокан та інше. Повний список складається із 18 найменувань.

Причиною для вилучення з обігу фармпрепаратів стало порушення ліцензійних умов. Лікарські засоби повинні бути вилучені з аптек та повернуті постачальнику.

Джерело: Обозреватель

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...