Хіти тижня. В Україні змінюють ЄСВ: Експерти пояснили, кому доведеться платити більше

Завдяки збільшенню бази ЄСВ Пенсійний фонд, за підрахунками Міністерства соціальної політики, може додатково отримати близько 5 млрд грн.

Міністерство соціальної політики пропонує збільшити базу оподаткування єдиного соціального внеску (ЄСВ). Торкнеться таке рішення українців з високими зарплатами, а це близько 60 тис. осіб. За рік з них додатково можуть отримати по 83 тис. грн., - йдеться у матеріалі "Обозревателя", передають Патріоти України.

Наразі максимальна зарплата, з якої сплачують ЄСВ, - 55,8 тис. грн. При цьому ставка внеску - 22% від зарплати. В уряді пропонують ставку ЄСВ на суму, наприклад, вище 55,8 тис. грн, встановити нижче 22%. Але платити при цьому доведеться, навіть якщо розмір зарплати сягає мільйона грн.

Свою роль зіграло і рішення про зниження ставки ЄСВ. Ще кілька років тому в середньому з кожної зарплати платили внесок у 37%, зараз же - 22%. Надходження до Фонду скоротилися, а дефіцит зріс. У минулому році, зокрема завдяки зростанню мінімальної зарплати в два рази, надходження у ПФ збільшили на 50 млрд грн. Але отриману суму витратили на "осучаснення" пенсій. Зараз же перед урядом стоїть завдання підвищити пенсії військовим, на що додатково знадобиться близько 10 млрд грн. Але збільшувати дефіцит ПФ при цьому не можна.

Завдяки збільшенню бази ЄСВ Пенсійний фонд, за підрахунками Міністерства соціальної політики, може додатково отримати близько 5 млрд грн.

Опублікував: Олег Устименко

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...