Хіти тижня. В Україні знову змінять правила похоронів: Що треба знати

Верховна Рада України в четвер, 15 березня, скасує скандальну норму про обов'язкову експертизу померлих і дозвіл на поховання через суд.

Буде знайдений компромісний механізм. Про це в коментарі "Обозревателю" заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка, член комітету з питань законодавчого забезпечення правової політики Валерій Карпунцов, передають Патріоти України.

"Сьогодні, 14 березня, на засіданні комітету будуть розглянуті зміни і норми в КПК, щоб зняти всі спірні моменти, включаючи скасування зобов'язання проводити експертизу померлих і отримання рішення суду. Буде знайдена конструкція, яка буде підтримана в сесійному залі вже в четвер. Тобто цю норму і низку інших, які викликали дискусії в суспільстві, модифікують. Ми знімемо всі спірні питання", - сказав він.

Карпунцов зазначив, що під час прийняття змін до КПК "разом із водою викинули дитя". "На жаль, спочатку хотіли як краще, а вийшло як завжди. Але в четвер ми це виправимо", - запевнив він.

Опублікував: Олег Устименко

Самогубця наостанок стала вбивцею: Киянка вистрибнула з 14-го поверху і впала на перехожу

четвер, 2 травень 2024, 9:14

У Києві жінка викинулася з 14-го поверху і впала на перехожу. Обидві загинули. Про це повідомив ТГ-канал Київ без цензури. . Напередодні повідомлялося, що з вікна багатоповерхівки на вул. Каштановій, 12б, вистрибнули двоє людей - жінка 1996 року нар...

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...